externe

Dictatorul Alexandr Lukasenko a discutat cu comandantii militari din Belarus despre un posibil atac asupra flancului stang al NATO – VIDEO

Presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko, a discutat cu comandantii sai militari despre un posibil atac asupra Coridorului Suwalki, teritoriu al Lituaniei si Poloniei situat intre Belarus si Oblastul rusesc Kaliningrad.

Dialogul dintre Lukasenko si Alexander Naumenko, comandantul Comandamentului Operational de Nord-Vest, a fost postat de canalul pro-guvernamental belarus Telegram Pul Pervogo si citat de Ukrainska Pravda.

In videoclip, Lukasenko, care tine in brate un Spitz Pomeranian alb, il intreaba pe Naumenko despre latimea golului Suwalki, despre care „ei [probabil se refera la Lituania – n.r.] trancanesc mereu”.

„Ei nu ar trebui sa se comporte asa. Dar acum va trebui sa va confruntati cu republicile baltice… Si veti lua o parte din Polonia”, spune Lukasenko la aflarea latimii Coridorului (42 km in linie dreapta).

Lukasenko il intreaba apoi pe comandantul militar daca poate tine teritoriul cu „trupele sale”. Naumenko il asigura ca „toate actiunile au fost planificate, se lucreaza la problemele legate de pregatirea de lupta, iar personalul este in curs de pregatire”.

Coridorul Suwalki – un coridor terestru intre Belarus si exclava rusa Kaliningrad – este considerat un loc foarte probabil de atac in cazul unui eventual razboi rusesc impotriva membrilor estici ai NATO.

Reamintim ca in octombrie 2023, Pavel Muraveiko, prim-vice-secretar al Consiliului de Securitate din Belarus, a propus „strapungerea bresei” spre oblastul rusesc Kaliningrad, provocand indignare in Lituania.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

O romanca din Spania, virala pe TikTok dupa ce a dezvaluit ca traieste doar cu mancare aruncata de altii la gunoi – VIDEO

O romanca stabilita in Spania a devenit virala pe internet dupa ce a dezvaluit ca…

10 minute ago

Vietuitoarele marine din largul coastelor braziliene, tot mai afectate din cauza cocainei deversate accidental in ocean

Pe langa poluantii deja cunoscuti, Golful Santos - un oras din statul Sao Paulo (Brazilia)…

25 de minute ago

Presedintele Argentinei, Javier Milei, afirma ca nu vrea sa inchida universitatile publice, asa cum il acuza opozitia

Presedintele argentinian, Javier Milei, a dat asigurari duminica ca nu are intentia de a inchide…

40 de minute ago

Zeci de mii de demonstranti au iesit in strada la Tbilisi, cerand retragerea proiectului de lege privind „influenta straina”, de inspiratie ruseasca – VIDEO

Aproximativ 20.000 de persoane au participat duminica la un "mars pentru Europa" in capitala Georgiei,…

55 de minute ago

Firea, iar la Antena 3: „Si eu am fost olimpica la romana, dar nu m-am laudat cu asta”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sustinut duminica seara, la Antena 3, ca…

10 ore ago