Dictatura borfasilor PSD. Carmen Dan anunta ca protestatarii anti-PSD au fost filmati, urmeaza anchetele

politica

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marti, la Oradea, ca aceasta campanie electorala are o particularitate agresiva, subliniind faptul ca „din anii ’90 nu au mai fost cazuri in care sa intalnim manifestatii si contramanifestatii in acelasi loc”.

„Asistam la acutizarea unor atitudini agresive si faptul acesta ne determina si pe noi sa tratam cu toata exigenta aceste abordari si vreau sa anunt ca vom fi foarte hotarati sa sesizam orice incalcare a legii de fiecare data cand vom constata ca am depasit acest plan al exprimarii intr-un mod civilizat, autorizat si legal. Am solicitat rigoare in aplicarea legii, transparenta si exigenta tuturor structurilor din minister care au competente in planul ordinii publice”, a spus, intr-o conferinta de presa, Carmen Dan, citata de Agerpres.

Ea a precizat ca in aceasta campanie electorala sunt partide si formatiuni politice care sustin, „de ochii lumii, valorile democratice, dar care fac un joc deloc corect, prin care incearca limitarea dreptului de exprimare al altora, incurajand, in mod evident, violenta verbala”.

Potrivit acesteia, nuclee de activisti incearca sa impiedice simpatizantii PSD, cum s-a intamplat si la Galati si la Iasi, ca sa desfasoare activitati de campanie.

„As putea spune chiar ca, daca facem o analiza, o sa constatam ca din anii ’90 nu au mai fost cazuri in care sa intalnim manifestatii si contramanifestatii in acelasi loc. Iar acest lucuru l-a avut in vedere si legiuitorul cand a dispus modul de organizare a acestor adunari publice. Eu vreau sa fac un apel, sa constientizeze cei care gandesc ca in acest fel se pot manifesta, ca de la violenta verbala la violenta fizica este doar un pas, iar noi nu avem de gand, sub nicio forma, sa incurajam sub nicio forma lucrul acesta”, a mai spus Carmen Dan.

Astfel, ministrul a amintit legea manifestatiilor publice care stabileste foarte clar in sensul interzicerii unor manifestatii simultane, pentru a se evita violentele.

In acest moment, structurile de politie si structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasa, vizualizeaza imagini si identifica persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred ca este evident pentru toata lumea ca au depasit planul contraventional si au trecut in cel penal. Vreau sa va asigur, in acelasi timp, ca Jandarmeria Romana va permite oricarui partid politic sa isi desfasoare campania electorala, in limitele legii „, a mai declarat ministrul.

Carmen Dan a avut, marti, o intalnire de lucru la Oradea, cu sefii inspectoratelor din subordine, analizand situatia operativa din primele luni ale anului si rezultatele masurilor dispuse. La finalul sedintei de lucru, Carmen Dan a sustinut o conferinta de presa.

Mai mult despre:

Comentarii: