news

DIICOT a capturat suficiente substante pentru producerea a un milion de doze de anabolizante

In urma celor 37 de perchezitii efectuate in Romania si Republica Moldova, in laboratorul clandestin au fost descoperite produse si substante active suficiente pentru producerea a peste un milion de doze de anabolizante, sub forma de comprimate, fiole, flacoane sau pulberi si 11 persoane au fost arestate, informeaza DIICOT.

Politistii si procurorii DIICOT au ridicat 340.000 de comprimate continand diverse substante, 20.000 de flacoane cu doze multiple de substante, 28.000 de fiole, 433 de seringi, 8.500 de etichete, 6,5 kilograme de pulberi active, 46 de litri de substante active lichide si 100 de kilograme de celuloza microcristalina.

De asemenea, au fost ridicati 47.000 de euro, 42.000 de lei, 193.000 de lei moldovenesti, 15.800 USD, precum si 8 ceasuri de lux, 2 cristale, posibil pietre pretioase, 5 autoturisme, 2 portofele de criptomonede offline, 25 de telefoane mobile si 17 carduri bancare.

In a doua jumatate a anului 2021, mai multi cetateni, cu dubla cetatenie romana/moldoveneasca, ar fi constituit un grup infractional organizat specializat in fabricarea de produse care contin substante dopante cu grad de mare risc.

Grupul infractional organizat ar fi fost condus de o persoana absolventa a facultatii de farmacie din Republica Moldova.

Profitand de modificarile aduse Legii nr. 104/2008 in anul 2021, grupul infractional organizat si-ar fi intensificat activitatea infractionala, sens in care ar fi infiintat un laborator clandestin de fabricare a produselor care contin substante dopante cu grad de mare risc situat in judetul Bacau.

Precursorii necesari fabricarii produselor continand substante dopante cu grad de mare risc ar fi fost introdusi in Romania prin intermediul unor colete expediate din China.

Dupa primirea substantei active, membrii grupului infractional ar fi fabricat produsele in laboratorul clandestin, dupa care ar fi expediat produsele finite consumatorilor de astfel de substante de pe teritoriul Romaniei si al Uniunii Europene.

Din actele de urmarire penala, a reiesit faptul ca, incepand cu a doua jumatate a anului 2021, membrii grupului infractional ar fi expediat colete in urma carora ar fi obtinut cel putin 1.000.000 de euro, suma care ar fi fost investita in bunuri aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a 11 persoane banuite.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Recent Posts

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

9 ore ago

42 de persoane au fost evacuate in urma prabusirii unei strazi in Slanic. Situatia este in permanenta monitorizata

Peste 40 de persoane au fost evacuate, joi, din zona in care s-a surpat o…

11 ore ago

Prea stridenta! Un tribunal german dispune inlaturarea unei statui colorate dintr-un cimitir

De trei ani, o disputa intre comunitate si parintii unui tanar decedat din orasul german…

11 ore ago

„Rezultat final bun”: 130 de balene au fost salvate dupa ce au esuat pe o plaja din Australia de Vest. Cel putin 28 au murit

O operatiune dramatica de salvare a vietii a peste 100 de balene-pilot esuate pe o…

12 ore ago

Carti care contin arsenic, izolate la Biblioteca Nationala a Frantei

Patru carti au fost izolate in Biblioteca Nationala a Frantei din cauza ingrijorarii ca ar…

12 ore ago