news

Din 15 martie, toti romanii se vor putea programa pentru vaccinare. De la 1 martie, 30.000 de oameni vor fi vaccinati zilnic

Persoanele din etapa a treia a vaccinarii anti-COVID-19 (populatia generala) se pot programa pe platforma online dedicata acestui proces dupa data de 15 martie, inocularea vaccinului pentru acestea urmand sa aiba loc cel mai probabil in aprilie, a declarat, duminica, Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de imunizare impotriva noului coronavirus.

„In ceea ce priveste etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibila chiar dupa 15 martie, si acest lucru e important, in momentul in care va fi disponibila acea lista de asteptare, iar vaccinarea respectiva probabil va debuta in luna aprilie”, a spus Gheorghita, la Digi 24, citat de Agerpres.

Gheorghita a mai amintit, in interventia sa, ca din 15 martie vor fi active liste de asteptare pentru vaccinare anti-COVID-19 pe platforma online de inscriere. Fiecare persoana inscrisa pe lista unui centru de vaccinare va putea vizualiza cate persoane se afla inaintea sa si poate estima data la care ar fi programata la vaccinare. Totodata, el a spus ca activarea acestei liste de asteptare pe platforma online a depins de operationalizarea celor 750 de centre din tara prevazute in campania de vaccinare.

In contextul primirii de noi doze de vaccin in Romania, coordonatorul a adaugat ca „de maine (luni – n.r.) vor fi cel putin 30.000 de persoane vaccinate in fiecare zi”. „Vom avea zile in care vom depasi 40.000 de persoane vaccinate”, a adaugat Gheorghita.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Tudorache „Diamante” anunta ca isi depune candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 1. Sloganul lui „Diamante”: „Ne vrem primarul inapoi”

Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului 1, a anuntat vineri ca isi depune candidatura…

47 de minute ago

Avocatul lui Ion Iliescu: „E bine, sanatos, mai traieste inca 100 de ani” – Video

Avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu, a anuntat vineri ca fostul presedinte este "bine si…

O oră ago

Nicolae Robu: „M-am inteleptit, cei de la PSD sunt oameni valorosi, eu ii agreez”. Simonis: „Timisul are nevoie de o schimbare”

Candidatii aliantei PSD-PNL pentru Consiliul Judetean Timis, Consiliul Local si Primaria Timisoara si-au depus, vineri,…

52 de minute ago

Dupa vizita facuta la Moscova, filorusul Dorel Visan a primit la Cluj-Napoca ordinul masonic Umaniterra, fiind declarat „arhanghel al spiritualitatii”

Actorul clujean Dorel Visan a fost prezent la Moscova la deschiderea Festivalului de Film vineri,…

3 ore ago

O noua lansare istorica. Boeing si NASA, gata sa trimita in spatiu nava Boeing Starliner cu echipaj uman

Dupa ani de intarzieri si o serie ametitoare de esecuri in timpul zborurilor de testare,…

2 ore ago

Sentinta la Cluj: Sorina Pintea, trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita

Fostul ministru PSD al Sanatatii, Sorina Pintea, a fost condamnata vineri de Tribunalul Cluj la…

3 ore ago