Dinozaurul Ghizdeanu, dat afara de Orban dupa 14 ani. Cine i-a luat locul in fruntea Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza

news

Bianca-Diana Mihaita va exercita atributiile de presedinte al Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP), in urma eliberarii din functie a lui Ion Ghizdeanu, potrivit unei Decizii publicate joi in Monitorul Oficial.

Bianca Mihaita este director la Directia de programare economica din CNSP.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, inca de miercuri, ca va semna demiterea lui Ion Ghizdeanu din functia de presedinte al Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza.

„Am decis demiterea domnului Ghizdeanu, pentru ca stiti bancul acela: il intreaba un lider politic cat este cresterea economica, raspunsul – cat doriti dumneavoastra. M-a deranjat ca au semnat contracte pe FSDI (Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii n.r), dupa stiinta mea chiar in perioada procedurii de investire a Guvernului, o chestiune pe care, va spun sincer, nu pot sa o accept si probabil in cursul zilei de azi (miercuri, n.r.) voi semna demiterea domniei sale si vom numi pe altcineva”, a spus Orban, la o conferinta la Ministerul Finantelor Publice.

Ion Ghizdeanu era presedinte la Comisia Nationala de Strategie si Prognoza din martie 2005.

Mai mult despre:

Comentarii: