Discurs in forta al premierului: „Curatam administratia, nu ne imprumutam sa platim salarii umflate cu pompa” – Video

politica

Consiliul National al PNL s-a reunit la Parlament, duminica, pe ordinea de zi figurand pregatirea campaniei pentru alegerile locale si prezentarea raportului de activitate al Guvernului, bilantul politic al conducerii liberalilor si bilantul grupurilor parlamentare. Premierul Orban a anuntat, hotarat, „curatarea administratiei”.

Principalele declaratii:

– Romania era o sansa de dezvoltare cu cum foarte putine tari au. (…) Romania e tinuta captiva de tot felul de baroni si baroneti rosii care isi imagineaza ca institutiile statului au fost inventate ca sa ii serveasca. Nimeni nu are monopol in tara asta. Trebuie sa permitem oricarui roman care isi propune o afacere sa gaseasca un partener in statul roman si in autoritatile statului.

– Trebuie sa nu lansam Start-Up Nation pentru pomanageala PSD ci start up nation in domeniul IT, cercetarii, si in toate domeniile care ne pot ridica economia romaneasca, acolo unde exista potential. Nici trei luni nu avem la guvernare si in acest timp s-a schimbat radical pozitia UE fata de Romania, pozitia mediului de afaceri fata de Romania, pozitia investitorilor fata de Romania.

– Nu luam credite ca sa platim subventii si salarii umflate cu pompa, care sunt platite unor oameni care nu merita.  Muncim 12-14 ore pe zi ca sa rezolvam problemele pe care ni le-au lasat astia.

– Vom curata administratia, administratia trebuie sa aiba la baza: competenta, cunoastere, profesionalism si spirit antreprenorial. Administratia trebuie sa fie partenerul societatii si mai ales in readucerea romanilor acasa, in folosirea inteligentei creative si a tuturor care vor sa puna osul la ridicarea acestei tari. Va spun, visul poate deveni realitate

– Intram intr-o perioada tulbure. Sa fim cinstiti, cu 22% in Parlamentul Romaniei si cu o sustinere eterogean, care gandesc altfel decat noi, este foarte greu sa guvernezi Romania. In 1875 patru factiuni ale PNL s-au unit si a urmat lunga perioada de guvernare liberala, care a scos Romania din Fanar si din zona de influenta turceasca, si a plasat-o definitiv in Europa. Nu stiu ce se va intampla in Parlament, dar va spun clar, nu ma las judecat de actuala majoritate din Parlamernt, nu mi-e teama de ei

La eveniment participa circa 1.300 de membri PNL, parlamentari, primari si alesi locali.

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, prim-vicepresedintele PNL si liderul grupului europarlamentarilor romani din PPE, Rares Bogdan, liderul deputatilor PNL, Florin Roman, liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, presedintele Ligii Alesilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur, si vicepresedintele PNL, Virgil Guran, au sustinut discursuri in cadrul reuniunii.

Mai mult despre:


Comentarii: