Dmitri Medvedev ameninta Statele Unite si Europa cu razboiul nuclear daca Rusia va fi obligata sa revina la granitele recunoscute international in 1991

externe

Dmitri Medvedev, amenintare, bombe nucleare, Londra, Paris, Washington

Dmitri Medvedev, vicepresedintele Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, a amenintat Statele Unite si Europa cu un razboi nuclear daca Rusia va reveni la frontierele sale recunoscute din 1991.

Fostul premier si presedinte rus s-a intrebat pe canalul sau de Telegram ce s-ar intampla daca Rusia ar pierde razboiul impotriva „neonazistilor impreuna cu sponsorii lor occidentali” si s-ar intoarce la granitele sale din 1991.

El vorbeste despre acest rezultat ca despre „prabusirea ireversibila a Rusiei actuale, care, conform Constitutiei, include noi teritorii”. Medvedev crede ca dupa aceasta va incepe un „razboi civil cu zeci de milioane de victime” si „moartea viitorului Rusiei”.

„Si acum intrebarea principala: acesti idioti cred cu adevarat ca poporul rus va inghiti pur si simplu o astfel de impartire consecventa a tarii lor? Si ca liderii statului, in frunte cu comandantul suprem suprem al fortelor armate ruse, ar ezita sa ia decizii dificile in acest caz?

Ascultati-ma. Va fi cu totul altceva. Prabusirea Rusiei va avea consecinte mult mai grave decat rezultatul unui razboi conventional, chiar si pe termen lung. Pentru ca incercarea de a readuce Rusia la granitele sale din 1991 va duce doar la un singur rezultat. La un razboi global cu tarile occidentale, utilizand intregul nostru arsenal strategic. La Kiev, Berlin, Londra si Washington. Pentru toate celelalte locuri istorice frumoase, care au fost incluse de mult timp in obiectivele de atac ale triadei noastre nucleare.

Vom avea oare suficient curaj pentru asta, daca o tara milenara, marea noastra patrie, este pe cale de disparitie, iar sacrificiile facute de poporul rus de-a lungul secolelor sunt in zadar?

Raspunsul este evident”, a incheiat Medvedev, citat de cotidianul Ukrainska Pravda.

Reamintim ca fostul premier si presedinte rus, considerat „marioneta lui Putin”, a lansat amenintari similare cu atacuri nucleare si in cazul in care Ucraina ar indrazni sa atace navele rusesti din Marea Neagra. Pana in prezent, ucrainenii au scufundat cinci din cele 11 nave mari de razboi ale Flotei Marii Negre, dar rusii nu au lansat nici macar o racheta nucleara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: