news

DNA, anunt de groaza pentru Firea, Tudorache si fostii primari PSD: „28 de dosare penale sunt in lucru privind infractiuni de coruptie”

DNA are in lucru acum un numar de 28 de dosare care vizeaza presupuse infractiuni de coruptie savarsite de functionari din cadrul primariei Capitalei si a primariilor de sector, a anuntat joi Parchetul Anticoruptie.

„In perioada 01 ianuarie – 08 octombrie 2020, pe rolul DNA – Structura Centrala au fost inregistrate 28 de dosare ce vizeaza presupuse infractiuni de coruptie (luare si dare de mita, trafic de influenta, etc.) si asimilate celor de coruptie (abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, etc.) savarsite de functionari din cadrul primariei Capitalei si a primariilor de sector.

In aceste cauze, in acest moment cercetarile se desfasoara doar cu privire la fapta, in rem (care vizeaza faptele, nu o persoana- n.red.)”, a anuntat DNA intr-un raspuns pentru ziare.com.

Procurorul sef al DNA, Crin Bologa, a anuntat pe 1 octombrie intr-un interviu pentru Europa FM, ca procurorii intrumenteaza mai multe dosare de coruptie in care sunt implicate primariile se sector din Bucuresti si Primaria Capitalei.

Pana la sfarsitul acestui an, cetatenii vor avea surprize placute in ce priveste lupta anticoruptie. (…) Exista dosare in care se cerceteaza gestionarea banului public, inclusiv la primariile de sector si la Primaria Capitalei. Avand in vedere perioada electorala, nu am dorit sa fim folositi, de aceea am avut o comunicare mai redusa pentru a nu fi implicati in lupta politica. Confirm ca sunt dosare in legatura cu fondurile utilizate de primariile de sector si de Primaria Capitalei

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

2 ore ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

2 ore ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

2 ore ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

3 ore ago