externe

Doar in Rusia. Regimul Putin se lauda cu un al 3-lea vaccin, insa mare parte din populatie refuza sa se vaccineze: „Nu ne este frica de Covid-19”

Rusia a inceput sa produca CoviVac, al treilea sau vaccin anti-COVID19, si in curand va fi disponibil pentru administrare, desi studiile clinice de faza 3 sunt inca in curs de desfasurare, au declarat joi oficiali rusi, relateaza Reuters. Pe de alta parte, peste 62% dintre rusi refuza sa se vaccineze, arata un sondaj independent.

Cel mai cunoscut vaccin rusesc impotriva COVID-19 este Sputnik V. De asemenea, Moscova a aprobat pentru utilizare de urgenta alte doua vaccinuri, EpiVacCorona si CoviVac. „Sputniv V este cel mai bun din lume”, a declarat Vladimir Putin dupa ce s-a vaccinat.

„Al treilea vaccin rusesc va fi introdus pe piata si va ajunge in regiunile ruse in zilele urmatoare”, a declarat Ministerul rus al Invatamantului Superior si Stiintei, intr-un comunicat.

Centrul Chumakov intentioneaza sa produca pana la 10 milioane de doze de vaccin CoviVac pe an, a mai spus ministerul.

Insa marea majoritate a rusilor refuza sa se vaccineze. Un sondaj realizat in luna februarie de centrul independent Levada arata ca 62% dintre rusi nu vor sa se vaccineze. Iar numarul acestora a continuat sa creasca, mentioneaza Deutsche Welle.

Sondajele mai arata ca 56% dintre rusi spun ca nu le este frica de Covid-19, in timp ce 2/3 din populatie crede ca „vrisul a fost creat artificial si este o noua arma biologica”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

15 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

15 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

15 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

15 ore ago