Donald Trump promite ca, daca va fi reales, va prelungi reducerea de impozite pentru cei mai bogati miliardari din SUA

externe

Donald Trump, al treilea mandat, presedinte, Franklin Delano Roosevelt

Fostul presedinte american Donald Trump a subliniat importanta prelungirii reducerilor de impozite pe care le-a semnat pentru unii dintre cei mai bogati donatori politici ai natiunii, potrivit unei redactari a declaratiilor sale private de sambata seara furnizate de un oficial al campaniei lui Trump.

„Trump a vorbit despre necesitatea de a recastiga Casa Alba pentru a putea sa ne recastigam tara, concentrandu-se pe probleme-cheie, inclusiv pe dezlantuirea productiei de energie, securizarea frontierei noastre sudice, reducerea inflatiei, extinderea reducerilor de impozite Trump, eliminarea mandatului nebunesc al lui Joe Biden [pentru vehiculele electrice], protejarea Israelului si evitarea unui razboi global”, a declarat oficialul de campanie despre discursul de aproximativ 45 de minute adresat donatorilor din Palm Beach, Florida.

Campania a refuzat solicitarile NBC News de a avea un reporter prezent la declaratiile sale si de a pune la dispozitie o transcriere completa a acestora.

Susie Wiles si Chris LaCivita, consilieri principali ai lui Trump, au declarat ca dineul, organizat la casa miliardarului John Paulson, investitor in fonduri de acoperire, a generat 50,5 milioane de dolari pentru un efort comun de strangere de fonduri in beneficiul campaniei lui Trump, al comitetului sau de actiune politica „Save America”, al Comitetului National Republican si al partidelor statale. Aceasta suma este aproape dubla fata de cele 26 de milioane de dolari pe care campania presedintelui Joe Biden a declarat ca le-a strans luna trecuta la o gala cu vedete de la Radio City Music Hall, la care au participat fostii presedinti Barack Obama si Bill Clinton.

Biden l-a atacat pe Trump pentru ca a promis sa prelungeasca reducerile de taxe din 2017 dincolo de 2025, cand multe dintre prevederi urmeaza sa expire, intr-o inregistrare video publicata sambata.

„Cand crede ca nu sunt camerele de luat vederi, el le spune prietenilor sai bogati, citez: „Va vom acorda reduceri de taxe”„, spune Biden in videoclip in timp ce se afla alaturi de senatorul Bernie Sanders, I-Vt, un progresist de frunte care a candidat impotriva lui Biden in alegerile primare democrate pentru presedintia din 2020.

Trump a parut sa incerce sa puna in balanta strangerea unei sume record de donatii de la elita natiunii – un set care include miliardari precum magnatul zaharului Jose „Pepe” Fanjul Sr., baronul petrolului Harold Hamm si mostenitorul Johnson & Johnson Woody Johnson – cu o miscare politica alimentata de teme populiste.

„Oamenii vor pur si simplu o schimbare”, a declarat el reporterilor cand a ajuns la casa lui Paulson. „Oamenii bogati o vor. Oamenii saraci o vor. Toata lumea vrea schimbare”.

In timpul remarcilor sale, Trump i-a laudat pe donatorii adunati. „Avem expertiza in aceasta camera care este incredibila – fiecare dintre voi sunteti lideri”, a spus el, potrivit oficialului de campanie.

De la masa principala, Trump a vorbit timp de aproximativ 45 de minute celor 117 invitati asezati sub un cort urias, potrivit oficialului de campanie. Mai multi dintre rivalii invinsi de Trump in alegerile primare – senatorul Tim Scott, republican din Carolina de Sud, omul de afaceri Vivek Ramaswamy si guvernatorul Dakota de Nord, Doug Burgum – s-au adresat, de asemenea, multimii, la fel ca si copresedintii Comitetului National Republican, Lara Trump si Michael Whatley, a precizat oficialul.

Reducerea impozitelor din 2017 a lui Trump a redus ratele de impozitare a veniturilor pentru marea majoritate a americanilor, inclusiv pentru cei cu venituri mari si pentru majoritatea lucratorilor cu venituri mici. Multe dintre prevederile sale urmeaza sa expire in 2025, inclusiv o scutire pentru proprietarii asa-numitelor afaceri de tip „pass-through” – entitati care nu sunt impozitate deoarece profiturile trec la proprietari, care sunt impozitati individual – care sunt favorizate de fondurile speculative, parteneriatele de capital privat si companiile private. Centrul pentru buget si prioritati politice (Center for Budget and Policy Priorities), care are inclinatii liberale si este nepartizan, a estimat ca prelungirea deducerii pentru intreprinderile de tip „pass-through” ar costa guvernul 700 de miliarde de dolari in venituri pierdute pe parcursul unui deceniu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: