Donald Trump se va preda autoritatilor din statul Georgia, fiind primul presedinte american care va fi amprentat si fotografiat

actualitate

Donald Trump, acuzatii, submarine nucleare, informatii false, procurori corupti, miliardar australian

Donald Trump urmeaza sa se predea astazi autoritatilor din Georgia, care il acuza ca ar fi planuit sa anuleze alegerile din 2020 in acest stat, un proces de arestare care se asteapta sa aduca o premiera istorica: o fotografie de cazier facuta unui fost presedinte american.

Sosirea lui Trump urmeaza unei dezbateri prezidentiale la care au participat principalii sai rivali pentru nominalizarea republicana din 2024, competitie in care el ramane principalul candidat in ciuda accelerarii problemelor juridice. Prezenta sa in statul Georgia, desi probabil scurta, este de asteptat sa capteze cel putin temporar lumina reflectoarelor de pe adversarii sai, in urma unei dezbateri in care alti candidati au incercat sa profite de absenta lui Trump pentru a-si ridica propriile perspective prezidentiale.

Acuzatiile lansate in comitatul Fulton constituie al patrulea caz penal impotriva lui Trump din martie, cand a devenit primul fost presedinte din istoria SUA care a fost pus sub acuzare. De atunci, el s-a confruntat cu acuzatii federale in Florida si Washington si, luna aceasta, a fost pus sub acuzare in Atlanta impreuna cu alte 18 persoane – inclusiv fostul sau sef de cabinet, Mark Meadows, si fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani, care au fost deja fotografiati si amprentati – in temeiul unui statut asociat in mod normal cu membrii de bande si crima organizata.

Cazurile penale au determinat o succesiune de inregistrari si de trimiteri in judecata, Trump avand scurte aparitii in instanta inainte de a se intoarce in campania electorala. El a transformat aparitiile in evenimente de campanie, in mijlocul unui program mult mai usor decat al rivalilor sai, bucurandu-se de o acoperire mediatica totala, care a inclus prezenta unor elicoptere ale televiziunilor de stiri care i-au urmarit fiecare miscare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: