Doru Buscu, consilierul lui Dragnea, il ataca virulent pe Iohannis: „Unui presedinte prost nu-i ramine decit violenta”

politica

Doru Buscu, consilier neoficial de imagine al lui Liviu Dragnea, lanseaza un atac virulent la adresa presedintelui Klaus Iohannis in revista pe care o patroneaza, Catavencii. Buscu sustine ca Iohannis indeamna romanii la „violenta”.

Cometand declaratiile lui Iohannis in privinta referndumului pe justitie, Buscu sustine ca presedintele a indemnat la violenta.

„Mai mult decit cerinta faliei romano-romane, din discurs razbat amenintarea si setea de politie politica. ‘Ma intereseaza’, zice Iohannis, ‘cei care sint alaturi de PSD.’ Cind te intereseaza adversarii, arati o curiozitate de rau augur. De ce sa te preocupe inamicii daca nu pentru a le veni de hac? Si de ce sa o spui public, daca nu ca sa-ti indemni asociatii la actiune? Asociatii institutionali ai presedintelui sint, inainte de toate, Serviciile, carora le-a fost adresat, iata, indemnul de a-i lista pe inamici si a-i aduce la cunostinta sefului politic. Urmeaza, pe lista asociatilor, anumite parchete si curti cu vocatie politica. Lor le e comunicata nemultumirea presedintelui cu privire la activitatea adversarilor. In aer pluteste, muta, dar explicita, asteptarea unor masuri.

Prin urmare, presedintele Iohannis asmute asupra adversarilor politici ciinii supararii sale, cetele de forta ale regimului pe care-l vrea repetat. O face fara sa-si dea seama sau cu intentie, prea putin conteaza. Mesajul contine si indemnul, si nevroza. Iohannis incita la conflict, la segregare politica, la tabere de razboi.

De ce face asta? Pentru ca violenta e noua moda a dreptei. Introdusa de Traian Basescu in discursul public, violenta a fost mostenita de Iohannis odata cu instrumentele ei. O vreme, noul presedinte s-a multumit sa o foloseasca cu stingacie, apucind-o uneori de tais, alteori calcind in ea ca intr-o grebla. Dupa ce, insa, a vazut ca partidele de intelligence aduna procente cu ajutorul ei, a inceput sa-i caute minerul.

Iohannis foloseste violenta si ca urmare a totalei lipse de idei. Imobilitatea lui politica, absenta gindirii si a operei politice, amatorismul si ignoranta l-au impins spre cea mai mitocaneasca si agresiva forma a frustrarii. Unui presedinte prost nu-i ramine decit violenta. Pe care o roteste buimac desupra capului, izbind de-a valma, ca un nebun, in aparente si oportunitati. Ramine de vazut cine o va folosi mai bine in lupta fratricida pentru Cotroceni: el sau alunecosii lui aliati din tabara dreptei?”, a scris Buscu in Catavencii.

Dan Tapalaga, Dan Andronic si Ioana Ene Dogioiu au afirmat in mai multe randuri ca Buscu face parte din cercul de apropiati ai lui Liviu Dragnea. Mai mult decat atat, Buscu si-a permis sa o umileasca pe Dancila in prezenta lui Dragnea.

„Am fost printre primii care au vorbit despre faptul ca dna Dancila incepe sa se desprinda de Liviu Dragnea. Nu pentru ambitii politice personale. Nu are asa ceva. La dna Dancila au functionat alte doua resorturi.

Pe de-o parte, umilirea constanta, temeinica, sadica la care a fost supusa de Dragnea si camarila sa. Am redat cu luni in urma relatarile mai multor surse despre cum era chemata la Scrovistea unde grupul care conducea informal PSD, adica Valcov, Manda, Vasilescu, Buscu, o tratau fix ca pe o sclava.

Mi s-a spus ca vorbeau despre ea in fata ei, de parca ar fi fost un scaun. Dna Dancila iesind plansa din biroul ori din toaletele Palatului Victoria era deja o imagine banala pentru functionarii guvernamentali”, scria recent Dogioiu pe ziare.com.

Mai mult despre: ,

Comentarii: