Dottore Pandele. Sotul Gabrielei Firea a PLAGIAT „grosolan” in teza de doctorat

politica

Peste o treime din teza de doctorat in Stiinte Militare semnata de primarul orasului Voluntari, Florentin-Costel Pandele, este copiata grosolan din alte surse, au dezvaluit jurnalistii de la pressone.ro.

Pandele a devenit doctor in Stiinte Militare in iunie 2008, cu o lucrare sustinuta la Universitatea Nationala de Aparare (UNAp).

Conducator de doctorat i-a fost generalul de brigada prof. univ. dr. Vasile Mihail Ozunu, actualul director al Colegiului National de Aparare si fost secretar de stat in Ministerul Apararii in mandatul lui Gabriel Oprea. Ozunu a facut parte si din comisia care, in 2001, i-a acordat lui Oprea titlul de profesor universitar.

teza-Pandele

Doctoratul de la UNAp a fost al doilea obtinut de Pandele. Cu doar 8 luni inainte, in noiembrie 2007, el devenise doctor in Ordine Publica si Siguranta Nationala, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.

PressOne a analizat teza de doctorat sustinuta la UNAp de Florentin Pandele si a identificat zeci de pagini copiate din alte lucrari sau preluate pur si simplu, fara ghilimele, din Strategia Nationala de Securitate data publicitatii in aprilie 2006.

Citeste si: GENIUL din Voluntari. Costel Pandele a obtinut DOUA DOCTORATE intr-un singur an

In corpul lucrarii, procedura de citare este inexistenta. In mod straniu, Pandele foloseste uneori ghilimele pentru denumiri ale institutiilor din UE, precum Parlamentul European, dar absolut niciun citat nu este incadrat in conformitate cu procedurile academice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: