Dovada ca se pegateste suspendarea lui Iohannis. Tariceanu anunta comisie parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2014

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, anunta ca Parlamentul va infiinta o comisie de ancheta a modului in care s-au desfasurat alegerile prezidentiale castigate de Klaus Iohannis. El spune ca are mari dubii in privinta corectitudinii alegerilor, dupa ce a descoperit ca a fost interceptat in perioada campaniei electorale.

„Cred ca in acest moment apar semne serioase de intrebare legate de derularea corecta a procesului electoral si in 2014. De lucrul acesta, ca se va ocupa comisia existenta sau o alta comisie, nu pot sa va spun, pentru ca e prea devreme, abia astazi au aparut informatiile. Dar este un mare semn de intrebare pe care nu-l putem expedia si sa spunem: nu, n-are nicio relevanta.

Sunt lucruri foarte grave care atesta ce va spuneam, existenta statului paralel, a unor forte oculte, la momentul respectiv, care aveau niste interese concrete: sa duca spre o anumita alegere, spre o anumita solutie in ceea ce priveste alegerile. Si, cum va spuneam, m-am uitat recent la ce se intampla in America. Avem un paralelism foarte interesant, dar nu numai intre ceea ce se intampla la noi si ce se intampla la ei, ci si in alte state. Existenta acestor forte oculte care acapareaza anumite zone de putere si cred ca le revine lor rolul de a decide in locul cetatenilor.

Pana la urma votul cetatenilor pare ca nu mai valoreaza nimic, este doar pentru a da impresia si aparenta de democratie si legitimitate.De fapt, anumite decizii se iau in zone de putere obscura. Or, lucrurile acestea nu le putem accepta daca vrem sa traim in ceea ce se numeste o adevarata democratie in care in centrul valorilor esentiale este cetateanul”, a declarat Tariceanu pentru Mediafax.

El a specificat ca va discuta despre tema unei noi comisii de ancheta in cadrul Coalitiei.

„O sa discut si in coalitie, dar cum va spuneam, abia astazi (n.r.vineri) a aparut aceasta informatie si cred ca si colegii mei sunt preocupati in egala masura, pentru ca nu sunt singurul care a fost vizat de aceste actiuni. De altfel, ati vazut ca sunt o serie de alti oameni politici, fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, alte persoane care au fost ministri, cred ca este Eugen Teodorovici. Sunt foarte multe persoane politice si probabil ca sunt si multe altele de care nu stim. Romania pare sa fi functionat o buna perioada ca un stat politienesc. Putem sa-i gasim foarte multe definitii care toate au acoperire: stat politienesc, republica procurorilor. Luati ce va place”, a mai spus Tariceanu.

Fostul ofiter SRI, Daniel Dragomir, a declarat, vineri, ca a existat un mandat de ascultare/urmarire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, tinta fiind Calin Popescu Tariceanu, intr-un dosar deschis in 2013 si din care s-a desprins ulterior cauza Microsoft.

Mandatul a fost acordat pentru perioada 4 iulie 2014 – 6 noiembrie 2014, acesta incheindu-se la 4 zile dupa primul tur de scrutin al prezidentialelor din 2014.

Fostul ofiter SRI sustine ca mandatul a fost dat intr-un dosar deschis in 2013, in baza unei sesizari a Guvenului Ponta, si se refera la fapte din anii 2000.

Din acest dosar, s-a desprins ulterior dosarul Microsoft, potrivit lui Dragomir.

„In perioada 4 iulie – 6 noiembrie 2014, o serie de oameni politici din Romania s-au aflat sub un mandat de interceptare extrem de strict care avea in vedere verificarea aspectelor pe care le desfasoara in timpul campaniei prezidentiale. Campania prezidentiala a avut loc la finalul anului 2014 ori acest mandat, unul dintre cele mai dure mandate pe care eu le-am vazut vreodata si care cuprinde, printre altele, interceptarea comunicatiilor, dar si supraveghere video, audio a persoanelor, localizare, urmarire prin mijloace tehnice specifice. Este un mandat care are peste 80 de persoane ca tinte”, a declarat, vineri. Daniel Dragomir, intr-o conferinta de presa..

Mandatul, spune Dragomir, a fost acordat de catre colonelul Valentin Selaru, judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

„Acest mandat, luat intr-un dosar deschis in 2013, in baza unei sesizari a Guvenului Ponta, se refera la fapte din anii 2000. Din acest dosar mai stufos, s-a desprins ceea ce ulterior s-a numit dosarul Microsoft. Insa acesr dosar pe care eu vi-l prezint se refera la un lucru mult mai grav, si anume la acte de politie politica impotriva conducatorilor legitimi ai tarii”, a completat fostul ofiter SRI.

Printre cele 80 de persoane interceptate si localizate se numara Calin Popescu Tariceanu, la acel moment presedinte al Senatului si candidat la alegerile prezidentiale, Vasile Blaga, care la acel moment conducea campania electorala a unuia dintre candidati, Ecaterina Andronescu, Varujan Pambuccian, Radu Stroe, Eugen Orlando Teodorovici, Ioan Rus, Borbely Karoly, Enache Jiru, Mihnea Costoiu, Dan Nica, Marian Saniuta, consultantul Bogdan Teodorescu, generalul Toma Zaharia, Sebastian Vladescu, Vlad Moisescu, Ioan Moraru, Daniel Funeriu, Valerian Vreme si Gabriel Berca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: