politica

„Dragi judecatori si procurori, nu va e rusine?”. Basescu, un nou atac la adresa magistratilor: „Le-a cazut tencuiala de aroganta de pe obraz”

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat joi, dupa audierea lui Florian Coldea in comisia SRI, ca stia de existenta protocoalelor, dar nu de continutul lor si a criticat dur magistratii care au fost dispusi sa semneze aceste intelegeri.

„Presedintele stia de existenta protocoalelor, da nu de continutul lor. Despre existenta lor stia orice ziarist. Problema ca ele erau marcate strict secret si ele niciodata n-au fost transmise presedintelui, CSAT. Deci continutul lor nu aveam cum sa-l stiu niciodata. Nu era treaba presedintelui. Habar n-am avut despre continutul lor. Era o idee generica faptul ca erau protocoale, dar nu stiam de continut. Eu imi asum discutia din CSAT, care a fost facuta mereu de fata cu ministrii, al Justitiei, al Apararii, intotdeauna s-a discutat despre colaborare, ca institutiile nu colaboreaza si era fiecare pe mosia lui. Sigur ca s-a ajuns la protocoale, dar ele n-au ajuns nici la ministri, nici la presedinte. Continutul lor era cunoscut doar de semnatari”, a spus Traian Basescu, la Romania TV.

Fostul presedinte a criticat magistratii dispusi sa incheie aceste protocoale.

„Le-a cazut tencuiala de aroganta de pe obraz, dovada ca CSM, ICCJ aveau protocol de colaborare cu SRI. Si va intreb: dragi judecatori si procurori, nu va e rusine cand ieseati cu comunicate ca am afectat independenta justitiei, iar voi umblati cu protocoale. Magistratii patriei, nimeni nu v-a obligat sa semnati protocoale dupa hotararile CSAT. De ce ati primit plicuri cu informari pe mana scurta care nu erau in dosarele inculpatilor, de ce ati semnat protocoale? Eu cer public sa fie desecretizate ca sa vedem una daca este ilegala. In preambulul actelor CSAT se facea referire la actele la care se refera. Cine obliga ICCJ sa semneze un protocol cu SRI? Cine obliga CSM, institutia care administreaza independenta justitiei? De ce ati simtit nevoie sa semnati protocoale cu SRI, sa primiti informari? N-am sa tac, cu toata amenintarea lui Coldea”, a mai spus Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Presshub: Panourile solare de incalzire a apei. Avantaje si dezavantaje

Panourile solare de incalzire a apei repezinta una dintre cele mai accesibile solutii pentru reducerea…

13 secunde ago

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

2 ore ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

2 ore ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

2 ore ago