politica

Dragnea al Braziliei. Presedintele tarii, anunt despre viitorul sau: „Sa fiu inchis, sa fiu mort sau sa fiu victorios”

Presedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat sambata ca nu sunt decat trei alternative pentru viitorul sau: inchisoarea, moartea sau victoria, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Am trei alternative pentru viitorul meu: sa fiu inchis, sa fiu mort sau sa fiu victorios. Puteti fi siguri ca prima alternativa nu exista. Fac ce trebuie si nu datorez nimanui nimic”, a declarat presedintele Bolsonaro, care intentioneaza sa candideze in alegerile din 2022, in timpul unei intrevederi cu membri ai retelelor evangheliste, in cadrul unei vizite in Goiania, in centrul tarii.

Intr-un context de tensiuni cu puterea judiciara, presedintele a criticat din nou Tribunalul Suprem Federal (STF) si Tribunalul Superior Electoral (TSE), si a atentionat: „Niciun om de aici de pe pamant nu ma va intimida”.

Jair Bolsonaro a incasat o lovitura miercuri, cand presedintele Senatului brazilian, Rodrigo Pacheco, a respins cererea lui de a angaja o procedura de destituire impotriva lui Alexandre de Moraes, unul dintre cei 11 judecatori ai STF si membru al TSE.

Diferendul a izbucnit in urma cu mai multe luni, in special din cauza contestarii de catre Bolsonaro a legitimitatii sistemului de vor electronic brazilian, in vigoare din 1996.

Curtea Suprema a declansat mai multe anchete impotriva lui Bolsonaro. La inceputul lunii, judecatorul Alexandre de Moraes a ordonat ca presedintele sa faca obiectul unei anchete pentru „defaimare” si „incitare la crima”.

De asemenea, TSE l-a inclus pe presedinte intr-o ancheta declansata in 2019 de STF asupra unor infractiuni si amenintari la adresa mai multor judecatori ai sai.

Vineri, inainte de a se duce la Goiania, Jair Bolsonaro a incurajat populatia sa se inarmeze: „Toata lumea trebuie sa cumpere o arma. Un popor inarmat nu va fi niciodata aservit”, a declarat el. Si, in conditiile in care inflatia suscita tot mai multa ingrijorare in Brazilia, el a adaugat: „Stiu ca este scump. Un idiot ar putea spune ‘trebuie cumparata fasole’. Omule, daca nu vrei sa cumperi o arma, nu-i deranja pe cei care vor sa cumpere una”.

Sambata dimineata, in capitala statului Goias, Bolsonaro s-a plimbat fara masca printr-o multime de sustinatori ai sai adunati in fata templului, potrivit unor imagini difuzate pe retelele sociale.

El i-a indemnat apoi pe membrii retelelor evangheliste – din ce in ce mai puternice in Brazilia si care au contribuit major la alegerea lui – sa participe la manifestatiile in sustinerea sa prevazute pentru 7 septembrie, de Ziua Independentei Braziliei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

9 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

9 ore ago

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni…

9 ore ago

Un jurnalist al Forbes Rusia, arestat pentru difuzarea de „informatii false”. Acesta a scris despre civilii ucisi in Bucea

Un jurnalist al editiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzatii…

9 ore ago

Luni aflam ordinea candidatilor la europarlamentare, pe buletinele de vot. 542 de candidati, pentru 33 de locuri in Parlamentul European

Presedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorti pentru stabilirea…

9 ore ago