externe

Printul, complotistii si potentialul puci: In Germania incepe procesul extremistilor care planuiau o lovitura de stat

Una dintre cele mai mari actiuni in justitie din istoria Germaniei urmeaza sa inceapa luni cu primul dintre cele trei procese ale unui grup de conspirationisti de extrema dreapta care planuiau o lovitura de stat violenta, potrivit The Guardian.

Reteaua este atat de extinsa, incat, dintr-un amestec de motive logistice si de securitate, cele 27 de persoane care trebuiau sa ajunga in fata instantei au fost impartite in trei grupuri separate.

Luni, un grup de noua persoane, identificat drept „aripa militara” va fi primul judecat in Stuttgart pentru acuzatii de terorism. Alti noua, inclusiv conducatorul grupului, Heinrich XIII, printul Reuss, in varsta de 72 de ani, si alti membri importanti, vor fi judecati la Frankfurt pe 21 mai.

Printul Reuss, un om de afaceri antisemit, descendent dintr-o familie aristocrata, a fondat grupul cu dorinta expresa de a elimina prin violenta ordinea statului. In cazul succesului loviturii de stat, el urma sa fie declarat sef provizoriu al unui nou stat german, care ar fi redesenat tara conform granitelor din 1937.

Potrivit procurorilor federali, grupul planuia sa intre in Reichstag la Berlin cu sprijin armat pentru a aresta membri ai Bundestagului cu intentia de a „rasturna sistemul”. Complotistii au urmarit sa elimine cu forta ordinea existenta si sa o inlocuiasca cu a lor. Planurile lor au fost descoperite in urma unor raiduri antiteroriste la scara larga, care au implicat mii de ofiteri care au perchezitionat 150 de proprietati in 11 state germane si in strainatate.

Membrii organizatiei au avut acces „la un arsenal masiv de arme”, au spus procurorii, inclusiv 380 de arme de foc, 350 de arme albe, aproape 500 de alte arme si 148.000 de munitii, la care faceau referire cu numele de cod „bonbons”.

„Acestia sunt oameni care nu recunosc republica federala si structurile sale democratice”, au spus procurorii.

Printre planurile lor foarte detaliate se numara o „lista de executie” intocmita de un fost soldat de elita, Peter Worner, poreclit „Lupul”, pe care se aflau si cancelarul Olaf Scholz, doua personalitati importante de televiziune, Markus Lanz si Sandra Maischberger si Friedrich Merz, seful CDU. Pregatindu-se pentru noul „regim”, in care se astepta sa aiba un rol important, Worner a insarcinat un croitor sa-i faca o uniforma de soldat „in stil nazist”.

Pucistii au platit unei bande criminale elvetiene in jur de 140.000 de euro pentru arme si aveau planuri sa caute „inchisori subterane pentru copii” in care credeau ca un „guvern mondial” secret efectueaza experimente pe copii.

Thomas T, un sudor in varsta de 60 de ani din Bavaria, impreuna cu viitorul „ministru al transcomunicatiilor”, Hildegard Leiding, de asemenea in varsta de 60 de ani, membru al partidului de dreapta AfD si astrolog, au cautat candidati pentru „viitorul guvern” pe „baza spirituala”, in functie de datele lor de nastere, au spus procurorii. Un bucatar vedeta din Austria, cu mandat de a gati alimente sanatoase pentru noul regim, ar fi fost, de asemenea, implicat.

Alaturi de T, va fi judecat si medicul Melanie Ritter, in varsta de 57 de ani, care se specializa in prezicerea viitorului cu ajutorul oualor si antivaccinista, care se astepta sa devina ministru al sanatatii in urma loviturii de stat.

Potrivit rechizitoriului, fostul locotenent colonel Rudiger von Pescatore, in varsta de 70 de ani, a interpretat moartea Reginei Elisabeta in septembrie 2022, ca „semnalul pentru un atac al fortelor aliate asupra Germaniei” care ar marca „Ziua X”, data puciului, conform mesajelor pe care le-a scris pe doua dintre grupurile de chat online. Se astepta ca o intrerupere a curentului sa declanseze lovitura de stat, dar aceasta nu a avut loc.

Anchetatorii au spus ca au observat prima intalnire a grupului, organizata de Printul Reuss, pe 25 octombrie 2021, intr-un pub din orasul bavarez Helmbrechts. El dorea doar recunoasterea internationala a statului sau fantezist „Ducatul Reuss”, in Turingia, si incercase sa faca lobby la consulatul general rus de la Leipzig pentru o astfel de recunoastere si sprijin pentru lovitura de stat, prin intermediul iubitei sale de nationalitate rusa.

„Va vom arata ca lupul german si ursul rus sunt o echipa imbatabila”, i-ar fi spus el Se pare ca i-ar fi spus consulului general.

Avocatul lui Reuss, Roman von Alvensleben a declarat saptamana trecuta ca nu va comenta pozitia clientului sau. „Nu pot confirma… ca Printul Reuss a reprezentat o amenintare la adresa existentei Republicii Federale Germania si ca s-ar fi alaturat sau ar fi aprobat utilizarea violentei”, a declarat el presei germane.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Covrigaria nu iubeste cofetaria: Marcel Ciolacu trimite inspectorii ANAF sa controleze prajiturile din cofetarii, pentru a vedea daca sunt taxate conform legii

Potrivit unor surse din ANAF, citate de Antena 3-CNN, inspectorii fiscului vor merge in control…

4 minute ago

Batran din Teleorman, spulberat pe trecerea de pietoni de un sofer de 32 de ani. Vitezomanul a fost depistat pozitiv la controlul anti-drog

Politistii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de…

19 minute ago

De teama confiscarii, miliardarii rusi sunt disperati sa-si mute averile din Occident la Moscova, unde este foarte posibil ca ele sa fie luate de Putin

Unii miliardari rusi au renuntat sa mai incerce sa isi pastreze banii in Occident si…

34 de minute ago

Noi ploi abundente sunt asteptate in Brazilia. Numarul persoanelor ucise de inundatii a depasit 100

Se asteapta ca alte ploi abundente sa loveasca Brazilia, in timp ce natiunea sud-americana se…

49 de minute ago