news

Dragnea e mort, DNA are o prima reactie fata de „Valiza din Teleorman”: „Informatiile au legatura cu un dosar in lucru”

Directia Nationala Anticoruptie afirma, intr-un raspuns pentru Digi24, ca informatiile aparute din „Valiza din Teleorman” au  legatura cu un dosar in lucru.

Seful PSD este acuzat deja de DNA de constituirea unui grup infractional organizat, de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false pentru obtinerea frauduloasa de fonduri europene, dar si de abuz in serviciu in legatura cu favorizarea firmei Tel Drum in privinta acordarii de contract. Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, iar dosarul a fost deschis ca urmare a sesizarii OLAF (Oficiul european antifrauda).

Dragnea a declarat luni, referitor la schitele proprietatilor existente in „Valiza din Teleorman” ca nicio companie nu i-a acoperit lucrarile la casa sa si spune ca nu are niciun imobil imens, asa cum apare pe schite.

„Exista niste institutii ale statului de drept din Romaniai, respectiv DNA, prietenii dvs, care trebuie sa investigheze. Eu nu am nicio legatura. Poze cu mine sunt foarte multe, nu ma intereseaza cum au ajuns acolo. Tel Drum sau nicio alta companie nu mi-a platit ce s-a realizat in casa mea. Nu am niciun majordom. Ce releveu? Am inteles ca acolo e vorba de schita unei cladiri foarte mari. Nu am asa ceva”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a mai spus ca nu a mai vorbit cu Petre Pitis, seful Tel Drum, de 10-15 ani, cand era consilier judetean. Chestionat cu privire la plata facuta de Tel Drum catre presedintele CSM, Simona Marcu, Dragnea a raspuns: “Habar n-am”.

Cat despre faptul ca sunt prezentate emailuri in care fiul sau, Stefan Dragnea, ii cere bani Petre Pitis, liderul PSD a raspuns: „Daca sunt mailuri intre ei, sa fie sanatosi amandoi, sa le explice”.

In primul material Rise Project din ancheta „Valiza Tel Drum” se arata ca o mapa rosie contine schite ale bucatariei de vara a resedintei lui Liviu Dragnea, dar si un proiect imens al unui imobil cu cinci niveluri la Mamaia.

Totodata, apar facturi achitate de Tel Drum pentru marmura sau parchet.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Recent Posts

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

26 de minute ago

Institutul pentru Studiul Razboiului: armata rusa pregateste o ofensiva masiva pentru luna mai, dar nu a ales inca frontul pe care va ataca

Trupele rusesti au mai multe optiuni tactice pentru viitoarele ofensive in apropiere de Avdiivka, dar…

28 de minute ago

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

2 ore ago

China ameninta cu represalii dupa ce Joe Biden a semnat legislatia privind apararea Taiwanului si interzicerea TikTok

China a lasat sa se inteleaga ca ar putea lua masuri represive dupa ce presedintele…

58 de minute ago