Dragnea, ingenuncheat dupa respingerea remanierii. CTP: „Dancila i-a produs o fisura mare. Nu mai este Kim Jong Un-ul in PSD”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu considera ca decizia lui Dancila de a propune ministri interimari in locul celor trei demisionari, in loc de o restructurare a guvernului prin Parlament, este o mare umilinta la adresa sefului PSD, Liviu Dragnea.

Comentand evenimentele politice de azi, CTP a tinut sa remarce ca Liviu Dragnea este este tot mai vulnerabil, „nici macar in PSD nu mai detine puterea discretionar”.

„Din respingerea remanierii castiga Iohannis, Dancila, Tariceanu si pierde clar Dragnea.

Nu cred ca Ana Birchall sa vina cu celebrele ordonante, nu mai are rost. Dragnea INSILE, ca sa vorbesc si eu ca doamna Dancila, a avut grija pentru a-si tinti mai bine genunchiul cu levierul, a avut grija sa spuna inainte de ridicarea sprijinului politic in CEx pentru Tudorel Toader ca pe el nu-l mai intereseaza ordonantele de urgenta, ca s-a intrat in procedura parlamentara, comunicand de fapt ca ce vrea el sa faca de fapt e o razbunare pentru nesupunerea lui Tudorel Toader. Cu acea declaratie s-a situat exclusiv in domeniul gestului de cherem, de forta personala. Prin urmare, ce treaba mai are acum doamna Birchall cu ordonantele? Are treaba Iordache, care lucreaza, comisia deja a adoptat multe dintre articolele respective.

Cred ca presedintele Iohannis ii va accepta pe acesti interimari, nu are motiv sa ii refuze. Cred ca acestia vor fi interimari mult si bine, pentru ca problema lui Dragnea este falsa chiar in raport cu PSD.

Privind plenul pentru modificarile din Comisia Iordache, e o chestiune care ii priveste pe multi, cei care au probleme cu justitia, acolo se poate coagula o majoritate.

Dar pentru acest moft autocractic al lui Dragnea era foarte putin probabil sa se coaguleze majoritatea dinspre UDMR, ALDE. Si minoritatile erau impartite legat de un eventual vot in cazul restructurarii.

In cazul Codurilor, hoti sunt in toate partidele.

Liviu Dragnea ar trebui sa isi dea singur mesajul. S-a legat la cap singur, iar mesajul e urmatorul: nu mai este Kim Jong Unul in PSD. Nici macar in PSD nu mai detine puterea discretionar. Dancila i-a produs o fisura mare, o crapatura mare in platosa cu care pana acum s-a lovit piept in piept cu toata lumea Liviu Dragneaā€¯, a declarat CTP la Digi24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: