Dragnea isi pune Mossadul in cap, i-a pacalit si pe israelieni. Ambasada Palestinei anunta ca seful PSD nu este de acord cu mutarea ambasadei din Israel

politica

Ambasada Palestinei anunta ca presedinbtele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, nu mai doreste ca ambasada Romaniei sa fie mutata de la Tel Aviv la Ierusalim. Luni, ambasadorul Palestinei a avut o intalnire cu Dragnea in biroul acestuia de la Parlament.

Liviu Dragnea i-a dat asigurari ambasadorului Palestinei, Fuad Kokaly, ca ambasada Romaniei nu va fi mutata si ca nu doreste sa strice relatiile istorice sintre Romania si lumea araba.

„Astazi, 13 mai, 2019, Excelenta Sa, domnul Fuad Kokaly, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Statului Palestina la Bucuresti a avut o intrevedere cu domnul Liviu Dragnea, in calitatea sa de presedinte al Camerei Deputatilor, cat si de lider al partidului de guvernamant.

Romania a reprezentat de-a lungul istoriei recente un factor de stabilitate si un mediator substantial in ce priveste relatia cu Orientul Apropiat, respectand tratatele internationale si drepturile omului. Un actor activ si implicat in mentinerea pacii in Orientul Mijlociu, Romania da dovada inca o data ca se situeaza de partea justitiei internationale, pledand pentru o pace justa si pentru securitate in regiune.

„Imi permit sa spun ca intalnirea cu domnul Liviu Dragnea a fost o bucurie, desi poate ca bucuriile nu fac parte din vocabularul diplomatic. Dupa intalnirea de azi ma pot considera incredintat ca toate fortele politice din Romania inteleg la unison importanta Ierusalimului si rolul lui in politica si securitatea globala si in sufletele a mai mult de jumatate de cetateni ai Terrei. Prin declaratia de azi, guvernul Romaniei a confirmat legitimitatea rezolutiilor internationale potrivit carora o pace durabila si justa nu se poate savarsi decat prin existenta celor doua state, israelian si palestinian, care impart Orasul Pacii astfel incat Palestina, tara mea, sa poata avea dreptul la auto-determinare, libertate de miscare si acelasi regim democratic in capitala ei, Ierusalimul de Est” a spus domnul Fuad Kokaly.

In cadrul intrevederii, domnul Liviu Dragnea a dat asigurari ca sustine cooperarea bilaterala dintre cele doua state si chiar doreste sa identifice noi zone de interes comun, avand in vedere relatia indisolubila si de lunga durata pe care cele doua state o impartasesc alaturi de popoarele lor. Domnul Liviu Dragnea a reafirmat inca o data pozitia statului roman in ce priveste conflictul israeliano-palestinian si rezolvarea acestuia pe baza solutiei celor doua state”, se arata intr-un comunicat al Ambasadei.

Liviu Dragnea, insa, nu a sufklat niciun cuvant despre mutarea ambasadei in comunicat pe care Canvelaria presedintelui Camerei Deputatilor l-a emis in urma intalnirii.

”Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, l-a primit, luni, 13 mai, pe domnul Fuad Kokaly, ambasadorul palestinian in Romania. Cei doi oficiali au evocat legaturile traditionale de prietenie dintre cele doua tari si au evidentiat nivelul bun al cooperarii dintre Romania si Statul Palestina. In context, presedintele Camerei Deputatilor a apreciat dinamica deosebita a contactelor bilaterale, aratand ca aprofundarea relatiei cu Palestina reprezinta o prioritate pentru Romania.In cadrul convorbirilor, a fost pus accentul pe diversificarea cooperarii sectoriale consistente in domenii precum afaceri interne, sanatate, educatie si agricultura.De asemenea, demnitarul roman a confirmat sprijinul Romaniei in avansarea cooperarii dintre UE si Palestina, pe durata exercitarii mandatului la Presedintia Consiliului Uniunii Europene”, se arata in comunicat.

Mai mult despre: ,


Comentarii: