Dragnea se pregateste sa-i faca pe plac lui Tariceanu pentru a obtine OUG de gratiere. Promisiune in premiera la Romania TV

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, duminica seara, la Romania TV ca ia in calcul stabilirea unui candidat comun al Coalitiei la Presedintie. O astfel de solicitare a fost des anuntata de Calin Popescu Tariceanu, care isi doreste sa fie sustinut si de PSD pentru Cotroceni.

„Candidatul va fi desemnat dupa o analiza foarte riguroasa si serioasa si nu pe orgolii, ci pe ratiune. Si este deschisa posibilitatea unui candidat unic, este deschisa posibilitatea unui candidat unic PSD-ALDE. Eu am vorbit cu domnul Tariceanu si amandoi am convenit ca orice varianta este deschisa, numai ca o s-o gandim foarte bine. Si, sigur, o sa vorbim cu toti colegii nostri din partide si sa vedem care este varianta cu cele mai mari sanse de reusita. Deci, va fi o analiza rationala si nu bazata pe orgolii, nu va fi bazata nici pe mandrii gaunoase, ci pe dorinta de a castiga. (…) Stiti ce este foarte important pentru Romania dupa 2019? Ca, cel care e presedintele Romaniei sa sprijine aceasta dezvoltare si sa sprijine un trai mai bun pentru romani si sa fie un presedinte care tine cu romanii, pentru ca presedintele, in capul acestui sistem destul de alambicat, complicat, din care ies la iveala tot felul de nenorociri, tot felul de ilegalitati, tot felul de abuzuri, a dovedit ca poate face lucruri rele daca este un om rau, un om de rea-credinta „, a declarat Liviu Dragnea, la Romania TV, intrebat daca, in momentul de fata, este pregatit sa intre intr-o competitie pentru Palatul Cotroceni.

Presedintele PSD a subliniat ca el nu a spus ca viitorul candidat la prezidentiale nu va fi de la PSD: „Nu vreau sa-mi rastalmaciti cuvintele. Pentru noi, cel mai important este ca alianta PSD-ALDE sa castige prezidentialele si va fi sustinut, ori fiecare va avea un candidat propriu, ori lasam deschisa si aceasta varianta pentru a explora, pentru a analiza posibilitatea unui candidat unic, care poate sa fie de la PSD, care poate sa fie de la ALDE”.

„Lasam aceasta varianta deschisa in analiza pentru ca miza cea mai importanta pentru 2019 este sa castigam alegerile pentru ca in 2020 sa putem castiga alegerile parlamentare, sa putem forma majoritatea, sa ducem mai departe ce sadim astazi, sa ducem mai departe acest program de guvernare, acest program de dezvoltare cum Romania nu a mai avut”, a completat Dragnea.

Liderul PSD a adaugat ca analiza care a inceput, deja, este facuta separat, in PSD si in ALDE, si va fi terminata „in toamna, spre sfarsitul anului”. „Nu e graba (…). Facem separat si o sa discutam impreuna”, a spus Dragnea.

El a completat ca este posibil sa fie facut si un anunt in privinta candidatului la finele analizei, intrebat in acest sens.
Seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, s-a opus, la inceputul saptamanii, ca guvernul sa emita o ordonata de urgenta pe amnistie si gratiere, au anuntat mai multe surse guvernamentale.

Potrivit unor sondaje de opinie recente, Tariceanu este mult deasupra lui Liviu Dragnea in ce privinta intentiilor de vor pentru Presedintia Romaniei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: