politica

Dragnea si Tariceanu s-au inteles. Ce va contine ordonanta de urgenta privind justitia. Teapa data lui Timmermans

Guvernul va adopta, pana pe 20 octombrie o OUG care va corela doar 2 din cele 7 observatii ale Comisiei de la Venetia pe Legile Justitiei, au spus surse politice pentru Mediafax.

Observatiile acceptate de Executiv sunt cele care fac referire la revocarea membrilor CSM si la pensionarea magistratilor dupa 20 de ani de activitate, au adaugat sursele politice.

Din cele sapte observatii ale Comisiei de la Venetia privind Legile Justitiei, Guvernul va tine cont de doua dintre acestea.

Potrivit surselor politice, una dintre observatiile Comisiei de la Venetia, pe care Guvernul o va lua in considerare, se refera la Legea 317/2004 privind organizarea CSM, respectiv la modalitatea de revocare a membrilor CSM.

„E criticabil modul prea usor in care pot fi revocati membrii CSM si in aceste conditii se creeaza o instabuilitate la nivelul CSM”, au precizat sursele citate.

Cea de-a doua observatie de care Guvernul va tine cont la modificarea Legilor Justitiei prin ordonanta de urgenta se refera la Legea 303, respectiv pensionarea magistratilor dupa 20 de ani de activitate, pentru ca „exista riscul sa depopuleze sistemul de justitie”.

De asemenea, sursele au mai precizat ca Guvernul nu este de acord cu observatiile Comisiei de la Venetia privind dreptul la libera exprimare.

Dragnea i-a promis lui Timmermans, inainte de dezbaterea de la Strasbourg, ca va tine cont de observatiile Comisiei de la Venetia.

Liviu Dragnea va avea o intrevedere la Parlament cu Calin Popescu Tariceanu, si cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru a discuta despre o ordonanta de urgenta pentru legile justitiei, dar si inlaturarea efectolor protocoalelor si o OUG pe amnistie, au declarat surse politice pentru Mediafax.

„Cand pe mine ma acuzi ca nu am voie sa zic de tine, nici tu nu ai voie sa spui de mine, e principiul egalitatilor intre puteri”, a afirmat sursa citata.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

3 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

53 de minute ago

NASA testeaza un mic motor cu reactie de numai 1,3 metri pentru a dezvolta avioane ultra-eficiente de noua generatie

Dezvoltarea unui nou sistem de motoare pentru avioane necesita cercetari si dezvoltari ample. In prezent,…

30 de minute ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

2 ore ago

Un turist turc, impuscat mortal la Ierusalim dupa ce a injunghiat un politist israelian

Un ofiter de politie a fost ranit moderat intr-un atac cu arma alba in Orasul…

O oră ago