Droguri in liceele de top din Capitala. Directoarea de la „IL Caragiale” afirma ca parintii refuza sa creada: „Va dau in judecata, ce aveti cu copilul meu?”

news

Directoarea Colegiului National ”I.L Caragiale” din Bucuresti, Andreia Bodea, a declarat marti ca parintii elevilor prinsi cu droguri in liceu reactioneaza violent si ameninta cadrele didactice ca le vor da in judecata.

”Nu numai ca avem cunostinta, am si transmis si parintilor. Am transmis peste tot. Nu sunt de acord neaparat cu ideea ca directorii stiau. Ma doare si pe mine personal. Este o scoala la imaginea careia am muncit foarte mult.

Realitatea este ca a crescut ingrijorator consumul de substante interzise in scoli, in toate scolile.

Eu i-am informat pe parinti, atunci cand am stiut. Parintii sunt cei care, cel putin din experienta mea, au reactii violente si agresive la adresa mea, pentru ca cer dovezi.

Va dati seama ca nu pot sa intru in grupurile sanitare daca am o suspiciune sau un elev mi-a transmis ca se petrece un lucru. Stau afara. Parintii vin cand sunt chemati la scoala si imi spun: «va dau in judecata! Ce aveti cu copilul meu? Eu vreau dovada»”, a afirmat Bodea, la Euronews Romania.

Aceasta a subliniat ca nu poate verifica ghiozdanele elevilor, insa anunta Politia cand afla ca in toaletele scolii s-ar consuma substante interzise.

”Nu cred ca e vreun director care sa aiba vreo dovada. Noi nu avem voie cand avem o suspiciune sa-i cautam in ghiozdane, exclus sa-i perchezitionam. Nici nu poate fi vorba.

Am chemat Politia, am chemat Salvarea si lucrurile au ramas tot asa. Nu am sesizat DIICOT-ul ca atare. Am sesizat Politia. In momentul in care am chemat salvarea, automat ca a venit si Politia. Am sesizat parintii, ceea ce mi se pare normal. Nu e ca si cum lucrurile ar fi fost ascunse sub pres”, a spus Andreia Bodea.”

„Au venit elevi si mi-au spus: «doamna directoare, in locul cutare noi credem ca o colega consuma ceva». M-am dus si am stat in fata toaletei impreuna cu secretara 35 de minute.

Evident ca n-am putut sa intru peste copil. Am simtit un miros suspect, i-am chemat parintii care mi-au spus: «nu e nicio problema»”, a mai precizat directoarea.

Sapte suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore in ancheta privind drogurilor traficate de copii de bani gata prin liceele si cluburile din Sectorul 1. Nu toti cei retinuri sunt elevi, au precizat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Cei sapte fi dusi azi cu propunere de arestare preventiva. Pentru alti trei s-a dispus control judiciar.

Surse apropiate anchetei privind suspectii in cazul dosarului de trafic de droguri din Bucuresti, in lumea liceelor cu pretentii, au declarat pentru aktual24.ro ca parintii a doi dintre suspecti lucreaza la MAE, SGG si respectiv la DNA.

Tatal unuia dintre suspecti, Mihai Craciun, este chiar specialist la DNA, iar mama sa este consiliera in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Tatal unui alt elev suspectat de trafic de droguri este secretar de stat in MAE.

Doi dintre suspecti sunt elevi la Liceul Traian si la liceul bulgar Hristo Botev. Suspectii vindeau droguri catre liceeni, dar si in zona cluburilor.

Alti suspecti provin de la liceele Goethe, IL Caragiale si de la Scoala Centrala.

Majoritatea liceelor sunt in Sectorul 1.

Mascatii au efectuat, luni, 23 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti intr-un dosar de trafic de droguri. Clientii traficantilor sunt elevi de licee, in special la liceele cu pretentii din Sectorul 1. Printre traficanti se numara copii de bani gata, ai caror parinti lucreaza pe pozitii inalte in institutii ale statului, au precizat pentru aktual24.ro surse apropiate anchetei.

„Astazi, 20.03.2023, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala impreuna cu politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti efectueaza 23 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti, intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc si trafic de droguri de risc.

In cauza s-a retinut ca, incepand cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare risc si de risc consumatorilor, inclusiv catre elevi din licee din Bucuresti.

Pana la acest moment, pe parcursul perchezitiilor domiciliare au fost identificate diferite cantitati de canabis, cocaina si ketamina precum si comprimate de Xanax.

Peste 20 de persoane urmeaza a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrala.

Actiunea beneficiaza de sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Vlad Tepes. Suportul de specialitate a fost asigurat Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, a anuntat DIICOT.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru aktual24.ro ca dealerii sunt „copii cu bani si cu influenta”. „Printre dealeri sunt elevi de liceu cu parinti care lucreaza in institutii ale statului”, au precizat sursele. Ei vindeau droguri elevilor cu parinti bogati, in licee, precum si prin zonele exclusiviste din cartierul Dorobanti.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: