Drula anunta ca Grindeanu a anulat inca o licitatie pe A3: „Scheletele de fier-beton nefinalizate au ramas o marturie vie a incompetentei si nepasarii PSD”

politica

Presedintele USR, Catalin Drula, l-a criticat, miercuri, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru anularea licitatiei privind realizarea a 26 de kilometri din A3, intre Suplacu de Barcau si Chiribis, sustinand ca este al doilea tronson „blocat” de Grindeanu pe aceasta autostrada.

„Grindeanu anuleaza inca o licitatie pe A3 – 26 km de autostrada intre Suplacu de Barcau si Chiribis. Este al doilea tronson blocat de Sorin Grindeanu pe autostrada A3, dupa ce in primavara reziliase si lotul vecin Chiribis – Biharia si pe care nu a fost in stare sa il reliciteze nici pana azi. La aproape 20 de ani de la startul lucrarilor de catre Bechtel, contorizam a 4-a reziliere sau anulare de licitatie pe sectorul Suplacu de Barcau – Chiribis, cel mai probabil o situatie unica la nivel mondial”, a scris Drula, pe Facebook.

El a mentionat ca anul trecut, in mandatul sau, a fost anuntat castigatorul acestei licitatii, iar in februarie 2022 s-au finalizat contestatiile.

„Anul trecut, in mandatul meu, a fost anuntat castigatorul acestei licitatii, iar in februarie 2022 s-au finalizat contestatiile. Ar fi trebuit sa fie desemnat castigatorul final si sa se semneze contractul. Insa un asemenea scenariu a fost de neimaginat pentru Sorin Grindeanu. Proiectul a fost abandonat in 2013 de PSD – Dan Sova la un stadiu de finalizare de 50%. De atunci, scheletele de fier-beton nefinalizate au ramas o marturie vie a incompetentei si nepasarii PSD. Tot aici zace nefolosit si vestitul viaduct de 1,8 km de la Suplacu de Barcau peste lacul de acumulare cu acelasi nume, un ‘muzeu’ in aer liber ce a costat zeci de milioane de euro”, a completat presedintele USR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: