politica

Drula dezvaluie ce a vazut in Parlament: „AUR este pionul PSD, troll-ul PSD. Ii folosesc pentru voturi cheie in anumite privinte, ii hranesc, le dau platforma”

Presedintele interimar al USR, Catalin Drula, a declarat, joi, ca nu s-a decis in privinta unei candidaturi la sefia partidului si ca nu poate avansa la acest moment o data a congresului, trebuind sa se tina cont de situatia pandemica si de cea de politica externa.

„N-am luat inca o decizie in privinta asta (a candidaturii la sefia USR – n.r.) Va trebui sa decidem in perioada imediat urmatoare cand facem congresul. Evident, nu putem sa stam la infinit intr-un interimat, dar o sa luam decizia asta si in functie de situatia pandemiei, de situatia de sanatate publica si in functie de un oarecare moment de oportunitate politica externa, pentru ca cred ca oamenii s-au saturat de congresele astea din partide. Eu il vad a fi in anul acesta”, a spus Drula intr-o emisiune la B1 TV.

Liderul interimar al USR a reiterat faptul ca partidul doreste sa vina cu o alternativa credibila pe scena politica si s-a aratat „indignat” de comparatiile care se fac intre USR si AUR.

„E o diferenta atat de mare, de la cer la pamant, intre cele doua variante, pentru ca noi avem substanta, avem oameni care pot oferi solutii, care stiu politici publice, care au putut conduce ministere, primarii, in timp ce la partidului liderului de galerie nu este nimic in spate. Noi ne cunoastem intre noi in Parlament, fiind acolo, adica sunt pur si simplu niste vorbe mestesugite si un live.

A doua diferenta este: noi am promovat intotdeauna un discurs democratic, civilizat, pasnic. Un om care recurge la violenta, care merge in zona fascismului, a extremismului, a unei relatii ambigue cu sangeroasa miscare legionara (…), despre cine vorbim? Ma scuzati, un pic sunt indignat: ce legatura este intre asta si USR? Adica nu e absolut nicio legatura”, a afirmat Drula, citat de Agerpres.

In opinia lui Catalin Drula, AUR reprezinta „un pion” pe care PSD il foloseste in Parlament pentru voturi importante si a vorbit inclusiv despre o strategie prin care, la alegerile prezidentiale din 2024, candidatul PSD sa obtina sustinerea celorlalte partide, pentru a nu fi ales reprezentantul AUR.

„AUR este de foarte multe ori in Parlament pionul, troll-ul PSD. Ii folosesc pentru voturi cheie in anumite privinte, ii hranesc, le dau platforma, probabil intr-un plan – daca tot vorbeati de strategie politica si de viziune – intr-un plan ca, in 2024, cumva sa ajungem in scenariul ‘domnule, trebuie sa nu iasa Vadim presedinte, haideti toti sa ne punem in spatele candidatului PSD'”, a declarat presedintele interimar al USR.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

9 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

18 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

17 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

17 ore ago