Drula il buseste cu cifre pe Grindeanu, PSD-istul iar a mintit: „Cand Grindeanu a fost premier s-au inaugurat 16 km de autostrada. In 2021 au fost inaugurati 33 de km, plus 20 de drum expres, iar peste o saptamana este gata intrarea in tara de la Giurgiu”

politica

Catalin Drula, primari USR, pret, santaj, Marcel Ciolacu, nicio limita

Catalin Drula, fostul ministru al Transporturilor, l-a pus la punct pe actualul ministru Sorin Grindeanu dupa ce PSD-istul a sustinut ca in 2021 s-au inaugurat cei mai putini kilometri de autostrada din ultimii 30 de ani.

Intrebat la Digi24 despre acuzatiile lui Grindeanu, Catalin Drula a scos cifrele.

„As fi vrut sa nu-mi puneti intrebarea asta, sunt nevoit sa scot cifrele. In mandatul de premier al domnului Grindeanu, in 2017, pe tot anul 2017, CNAIR a facut absorbtie de 1,2 miliarde de lei, astia sunt banii care s-au dus in proiecte, in autostrazi si asa mai departe.

Anul acesta vor fi 5 miliarde de lei, de patru ori mai mult. Ba chiar acesti 5 miliarde de lei sunt mai mult decat toti anii 2017, 2018, 2019, anii de guvernare PSD. Deci toti trei anii daca ii punem impreuna la CNAIR nu depasesc 5 miliarde cat au fost anul acesta. Este anul cu cea mai mare absorbtie de fonduri europene si investitii in proiecte mari – autostrazi, drum expres, cai ferate, infrastructura – de dupa Revolutie.

Daca vorbim de kilometri, in 2017 au fost, cand a fost dumnealui premier, jumate de an, ca apoi Dragnea l-a schimbat, 16 km. In 2017.

Anul acesta, pana acum, sunt 33, plus 20 de drum expres, si mai sunt in 40, care sunt 95% gata, doar sa-i deschida, pe Craiova-Pitesti, intr-o luna, doua, trei. Mai are un proiect la Giurgiu, pe care il va deschide peste o saptamana, o noua intrare in tara, 6 km pe patru benzi, scapam de tot cosmarul”, a precizat Catalin Drula.

Intrebat saptamana trecuta, la Braila, cati kilometri de autostrada se vor inaugura in 2022, Grindeanu a afirmat: ”Am sa va spun ce era pe cale sa se intample pe 2021. Daca impreuna cu colegii de la CNAIR nu am fi fortat, si asta este termenul potrivit, pe Lotul 2 Sebes-Turda, anul acesta aveam foarte multe sanse – ma refer la acest celebru an 2021 cu foarte multi specialisti, ii stiti – aveam mari sanse sa nu inauguram niciun kilometru de autostrada”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: