politica

Drula pune punctul pe i: „USR a fost dat afara de la guvernare. Iohannis a tradat agenda reformista si modernista cand a adus PSD la guvernare”

Presedintele interimar al USR, Catalin Drula, a declarat, marti, ca acest partid a fost „dat afara” de la guvernare, ca urmare „a intentiei” presedintelui Klaus Iohannis de a reface o coalitie PSD – PNL.

„USR a fost dat afara de la guvernare. Acesta a fost un sfarsit anuntat, practic, de intentiile lui Klaus Iohannis de a reface PSD-PNL”, a sustinut Drula, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Palatul Parlamentului, intrebat daca partidul a gresit in momentul in care a iesit de la guvernare.

Potrivit acestuia, societatea traverseaza o perioada de lipsa de incredere, inclusiv ca urmare a „tradarii agendei moderniste si reformiste” a presedintelui Iohannis.

„Sondajele sunt o poza de moment, dar ceea ce noi trebuie sa facem in perioada urmatoare este sa recladim increderea. Traversam, probabil, o criza de incredere si in societate, in general. Mai ales partea modernista, reformista din societate e intr-o pierdere de incredere ca avem inca solutii pentru aceasta tara. Eu consider ca motivul principal este marea tradare a agendei moderniste si reformiste a lui Klaus Iohannis din aceasta toamna, cand s-a format marea coalitie PSD si PNL. Oamenii sunt foarte dezamagiti si cred ca e responsabilitatea si datoria noastra sa le redam aceasta incredere”, a transmis liderul interimar al USR.

Drula a afirmat ca USR este „singurul” partid democratic de opozitie si „singurul” care are „o agenda cu adevarat” liberala.

„Vom lupta cu un sistem corupt si inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunastarea tarii. Vom arata unde se risipeste resursa bugetara si vom veni cu solutii concrete pentru a acoperi aceste gauri negre. (…) Vom munci facand opozitie pe bune. Venim cu acele politici publice reformiste, vorbind in strada, pentru a reda increderea ca USR este singura solutie democratica, liberala, competenta”, a mai declarat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

20 de minute ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

47 de minute ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

46 de minute ago

Orasul bulgar de la Marea Neagra care l-a impresionat pe Macron: „Este printre destinatiile europene de top”

Orasul bulgar Varna (de la Marea Neagra) se numara printre destinatiile europene de top pe…

55 de minute ago

Rares Bogdan: „Cand o sa am eu parul lung, atunci o sa castige PSD-istii la Iasi”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan exclude posibilitatea ca PSD sa castige Consiliul Judetean Iasi, detinut in…

O oră ago