Duma de Stat de la Moscova a votat: rusii pot fi chemati pe front pana la varsta de 70 de ani!

externe

soldati, rusi, front, supravietuire, patru luni, carne de tun, purificare etnica, Vladimir Putin

Parlamentul rus a extins varsta maxima la care barbatii pot fi mobilizati pentru a servi in armata cu cel putin cinci ani – in cazul ofiterilor de cel mai inalt rang, pana la varsta de 70 de ani.

Legea adoptata marti permite barbatilor care si-au incheiat serviciul obligatoriu fara niciun alt angajament sa fie mobilizati pana la varsta de 40, 50 sau 55 de ani, in functie de categoria lor, a precizat Duma de Stat sau camera inferioara a parlamentului pe site-ul sau. In toate cazurile, limita de varsta a fost majorata cu cinci ani.

Rusia mentine, de asemenea, o „rezerva mobilizata” de barbati care s-au inscris pentru a beneficia de o pregatire militara periodica si de o indemnizatie dupa incheierea serviciului obligatoriu sau profesional.

Noua lege inseamna ca cei din aceasta rezerva cu cele mai inalte grade pot fi rechemati in serviciu pana la varsta de 70 de ani, in loc de 65 de ani, ceilalti ofiteri cu grade superioare pana la 65 de ani, ofiterii inferiori pana la 60 de ani – iar toti ceilalti pana la 55 de ani, in loc de 45 de ani.

Ministrul Apararii, Serghei Soigu, a declarat ca intentioneaza sa creasca numarul de baza al personalului de lupta in serviciu – soldati contractuali profesionisti si recruti – de la 1,15 milioane la 1,5 milioane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: