externe

Dupa aproape un secol, Boy Scouts (cercetasii) din SUA isi schimba numele in Scouting America, pentru a pune accentul pe incluziunea fetelor si persoanelor gay

Boy Scouts of America a anuntat, dupa 114 ani, ca isi va schimba numele si va deveni Scouting America, intr-un efort de a pune accentul pe incluziune, in timp ce incearca sa treaca peste tulburarile provocate de o avalansa de reclamatii privind abuzuri sexuale.

Este o alta schimbare seismica pentru o organizatie cu traditie, care nu a permis tinerilor homosexuali sau fetelor sa inceapa sa se alature randurilor sale pana relativ recent. In incercarea de a creste numarul de membri in scadere, organizatia cu sediul in Irving, Texas, a anuntat schimbarea numelui marti, in cadrul intalnirii sale anuale din Florida.

„In urmatorii 100 de ani vrem ca orice tanar din America sa se simta foarte, foarte binevenit sa intre in programele noastre”, a declarat Roger Krone, care a preluat toamna trecuta functia de presedinte si director executiv, pentru The Associated Press.

Schimbarea va intra oficial in vigoare la 8 februarie 2025, fiind sincronizata cu cea de-a 115-a aniversare a organizatiei.

Organizatia a inceput sa permita tinerilor homosexuali in 2013 si a pus capat unei interdictii generale privind liderii adulti homosexuali in 2015. In 2017, a facut anuntul istoric potrivit caruia fetele vor fi acceptate ca cercetase incepand cu 2018 si in programul emblematic Boy Scout – redenumit Scouts BSA – in 2019. Peste 6.000 de fete au obtinut acum renumitul rang de cercetas Eagle Scout.

Girl Scouts of the USA, o organizatie separata, a intrat in conflict cu Boy Scouts in ultimii ani din cauza recrutarii fetelor. Un val de reactii la aceasta schimbare pe retelele de socializare a inclus critici legate de faptul ca cuvantul „baiat” nu va mai aparea in denumire, inclusiv din partea senatorului republican Ted Cruz din Texas.

Ca si alte organizatii, Boy Scouts of America au pierdut membri in timpul pandemiei, cand participarea la activitati a fost dificila. Dupa un punct culminant in ultimul deceniu de peste 2 milioane de membri in 2018, organizatia reuneste in prezent putin peste 1 milion de tineri, inclusiv peste 176.000 de fete si tinere femei. Numarul membrilor a atins un varf in 1972, cu aproape 5 milioane.

Generatiile de cercetasi au inclus fosti presedinti (printre care Bill Clinton si Gerald Ford), astronauti (Buzz Aldrin) si celebritati (actorul Harrison Ford, cineastul Steven Spielberg). Krone a declarat ca organizatia trebuie sa continue sa atraga noi veniti.

„O parte din munca mea este de a reduce toate barierele pe care le pot face pentru ca oamenii sa ne accepte ca organizatie si sa se alature”, a spus el.

Rebranding-ul poate risca sa indeparteze sustinatorii care cred ca schimbarea nu este necesara, a declarat David Aaker, vicepresedinte al firmei nationale de branding si marketing Prophet. Dar el a descris rebrandingul Boy Scouts ca fiind inteligent, spunand ca acesta da startul unei noi conversatii despre organizatie, fara a fi atat de drastic incat sa se indeparteze prea mult de misiunea originala de cercetas.

Multe dintre criticile online au invocat cuvantul „woke”, inclusiv reprezentantul Andrew Clyde, un republican din Georgia, care a declarat pe X: „Miscarea woke distruge tot ceea ce atinge”.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

SUA anunta noi sanctiuni pentru transferurile de arme dintre Coreea de Nord si Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

3 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

3 ore ago

SUA dezvaluie o propunere de relaxare a restrictiilor privind marijuana

Departamentul de Justitie al SUA a dezvaluit joi o propunere istorica de a reduce restrictiile…

3 ore ago

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului spune ca Papa Francisc va vizita Turcia anul viitor

Papa Francisc planuieste sa viziteze Turcia anul viitor pentru a marca aniversarea Primului Sinod de…

4 ore ago

CTP, enervat dupa ce l-a vazut pe Burduja complimentandu-se cu Piedone: „Vrea sa se dea bine pe langa Voiculescu-Varanu, in nadejdea ca mai pica ceva…”

Cristian Tudor Popescu ii face un portret deloc magulitor lui Sebastian Burduja, candidatul PNL la…

50 de minute ago