Dupa ce a solicitat expulzarea din Romania a ambasadorului SUA, Plesoianu (PSD) are o noua propunere radicala privindu-l pe Hans Klemm

politica

Deputatul PSD Liviu Plesoianu isi indeamna sustinatorii sa organizeze manifestatii de protest in fata Ambasadei SUA. Miercuri, Plesoianu a cerut expulzarea „de urgenta” a ambasadorului.

O admiratoare ia propus lui Plesoianu, dupa ce acesta a cerut expulzarea lui Hans Klemm, sa fie organizate si manifestatii de protest in fata ambasadei. Deputatul s-a declarat de acord, afirmand ca „un popor care se respecta pe sine reactioneaza”.

liviu

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a solicitat, miercuri, ”expulzarea” ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, despre care sustine ca s-a amestecat nepermis de mult in activitatea parlamentara si guvernamentala a Romaniei.

„Date fiind ingerintele repetate in treburile interne ale tarii mele, solicit expulzarea de urgenta a ambasadorului Hans Klemm. Daca suntem cu adevarat un stat independent si suveran, daca ne respectam Constitutia si pe noi insine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador in activitatea parlamentara si guvernamentala, precum si in politica romaneasca in ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, asa cum nu e, in general, treaba niciunui ambasador cum anume hotaram noi sa ne construim propriul cadru legislativ”, a scris Plesoianu, miercuri, pe pagina lui de Facebook.

De asemenea, deputatul ii imputa ambasadorului SUA pozitiile privind sistemul de justitie, dar si faptul ca a sustinut protestele antiguvernamentale.

„In comunicatul Ambasadei SUA scrie asa: ‘Statele Unite au luat cunostinta de propunerile Ministerului Justitiei din 23 august cu ingrijorare pentru independenta sistemului judiciar’. Ce anume va ‘ingrijoreaza’, domnule Klemm? Faptul ca vrem sa avem un stat de drept adevarat si nu un pasalac al procurorilor? Faptul ca vrem sa punem ordine in haosul judiciar controlat pe care l-ati sustinut frenetic pentru ca v-a servit anumite interese? (…) Sa mai amintesc faptul ca v-ati declarat inspirat de protestele manipulate si controlate care au dus la daramarea unui guvern legitim? (…) Apoi, ati indemnat pe fata la vot impotriva partidului care guverna legitim. (…) Nu il mai citati pe Martin Luther King! Sunteti exemplificarea perfecta a categoriei de manipulatori si instigatori cu care a avut de luptat Martin Luther King toata viata sa!”, a aratat deputatul social-democrat.

Plesoianu le-a cerut ministrului de Externe, Teodor Melescanu, si premierului Mihai Tudose sa ia masurile care se impun si sa arate Americii ca Romania merita respect.

„Pentru toate acestea si pentru multe alte afirmatii, pozitionari si atitudini de stapan de colonie, solicit expulzarea de urgenta a ambasadorului Hans Klemm. E cazul ca America sa inceapa sa ne trateze cu respect real! Iar daca ministrul de Externe si premierul nu iau imediat masurile care se impun inseamna ca accepta tacit statutul de colonie administrata de peste Ocean!”, a conchis deputatul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: