Categories: politica

Dupa o lunga tacere, Crin Antonescu spune ce simte fata de Klaus Iohannis

Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a acordat un interviu postului B1 TV, dupa o lunga perioada de tacere. El a vorbit despre relatia cu Klaus Iohannis, despre motivele renuntarii la politica, insa nu l-a uitat nici pe Victor Ponta.

Antonescu a negat ca ar avea resentimente in legatura cu Klaus Iohannis. „Sunt departe de a-i purta vreo ranchiuna lui Klaus Iohannis, ba chiar il astept!”, a spust fostul presedinte interimar al Romaniei, care a mai spus ca alegerea lui Iohannis in noiembrie 2014 a reprezentat „o mare bucurie”.

Antonescu a povestit si cum a ajuns Iohannis sa candideze la Presedintie din partea PNL. “In preajma, sau chiar imediat dupa inceputul campaniei electorale pentru europarlamentare eu am avut o discutie cu Klaus Iohannis in care l-am intrebat. Eram numai noi doi. L-am intrebat, foarte sincer, daca totusi nu am putea sa luam in discutie, strict teoretic deocamdata, ipoteza unei candidaturi a domniei sale”, a spus Crin Antonescu.

Raspunsul lui Klaus Iohannis?. “Ca nu”. “Ferm, asa sec, in stilul lui?”, a intrebat moderatorul. „Da, sigur”, a raspuns Antonescu.  “Relatiile mele cu Klaus Iohannis erau, in acesti ani, nu foarte multe, nu foarte intense, dar foarte clare. Cristal. Nu era un om pe care sa-l intrebi de sapte ori un lucru”, a punctat fostul sef al PNL.

Discutia s-a repetat dupa ceva timp. “Cand eu am demisionat de la partid, l-am mai intrebat o data pe Klaus Iohannis atunci, dupa aceste intamplari,  l-am mai intrebat inca o data ce mai crede despre povestea respectiva ( n.r. -despre candidatura la Presedintie). De aceasta data mi-a dat un raspuns evaziv, recunosc ca nu am fost foarte fericit”, isi aminteste Crin Antonescu, citat de EVZ.

Antonescu a povestit si despre motivele renuntarii sale la politica. „A survenit o conjunctura care este pana la urma una foarte deschisa, in ciuda ideii pe care multi preocupati de caz o au, de a cauta vreo conspiratie, de a cauta ceva ascuns, de a cauta un mister in povestea asta, lucrurile sunt foarte simple. Pe de alta parte, fiecare om intra in politica cu anumite motivatii: din vocatie, ceea ce nu cred ca e cazul, din dorinta de a fi cineva important in societate, dorinta legitima de altfel, dar nu a fost asta motivatia mea, din dorinta de a se instari. Revenind la motivatie, eu am intrat intr-un fel pentru a ma exprima, pentru a comunica. Sunt diferite forme de comunicare”, a declarat Crin Antonescu.

El crede ca si Ponta trebuia sa renunte la functiile sale politice dupa pierderea alegerilor prezidentiale, asa cum a procedat el dupa europarlamentare.

„Dupa parerea mea, dar conteaza asta foarte putin, si Victor Ponta ar fi trebuit sa demisioneze in momentul in care a pierdut prezidentialele, chiar daca a doua zi, in conditiile in care partidul il sustinea si avea o majoritate, putea merge la Cotroceni la noul presedinte sa reclame mandatul de premier, dar noi vorbim aici de niste acte simbolice”, a completat Crin Antonescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Lupta SUA cu avalansa de produse din China. Biden mareste de patru ori taxele pentru masinile electrice din China

Presedintele Joe Biden va dubla, tripla si cvadrupla tarifele vamale pentru unele produse chinezesti in…

5 minute ago

Pieleanu loveste cu un nou sondaj: Clotilde Armand pierde alegerile. Firea ar avea mai multe procente decat Nicusor Dan in Sectorul 1

Un sondaj dat publicitatii luni de Avangarde (institut patronat de Marius Pieleanu), realizat printre locuitorii…

2 ore ago

Ciuca il pune la punct pe Ciolacu: „Nu trebuie politizat subiectul cedarii unui sistem Patriot catre Ucraina”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat luni, referitor la posibilitatea ca Romania sa cedeze Ucrainei…

22 de minute ago