Categories: news

S-a aflat acum: Care a devenit cea mai importanta cauza a CANCERULUI

Tutunul nu mai este principala cauza care provoaca cel mai mare numar de imbolnaviri cu cancer, aceasta este concluzia specialiastilor in urma celei  mai importante conferinte mondiale legata de aceasta boala.

Specialistii sustin ca, in acest moment, un numar foarte mare de imbolnaviri cu cancer este cauzat de obezitate. Unu din cinci decese diagnosticate cu cancer este provocat de obezitate.

„Greutatea medie a cetatenilor creste dramatic. Cred ca oamenii sunt constienti ca greutatea in exces creste riscul aparitiei bolilor de inima sau a diabetului, insa ei nu stiu ca aceasta poate duce si la cancer.Vorbim aici despre cancerul la san, cancerul la prostata, cancerul de colon si toate formele de cancer in zonele genitale”, a declarat Jennifer Ligibel, de la Dana-Farber Cancer Institute, organism patronat de Universitatea Harvard.

In Marea Britanie, tutunul este considerat principalul responsabil pentru un sfert din cele 160.000 de imbolnaviri anuale cu cancer, insa in curand obezitatea va deveni principala cauza, mai spune Ligibel, citata de The Telegraph. Publicatia mai mentioneaza ca guvernul Marii Britanii va considera lupta cu obezitatea ca una dintre prioritatile sale majore.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Cancel culture“ – editia 1947-1948. Cum a fost distrusa Academia Romana si au fost „anulati“ Tudor Arghezi, Traian Vuia, Lucian Blaga si Radulescu-Motru

In numarul din 5 ianuarie 1947, ziarul „Scanteia“ incepea o brusca si furibunda campanie impotriva…

25 de minute ago

Chiar si Piedone s-a suparat pe Pieleanu: „Sunt disperati, vor sa ma convinga ca doar Firea poate sa-l bata pe Nicusor Dan”

Reactie dura a lui Cristian Popescu Piedone dupa ce Avangarde, institut patronat de Marius Pieleanu,…

3 minute ago

Daniel Ghita recunoaste ca Pandele l-a bagat in Parlament: „Unicul om care a crezut in mine”. Ghita, sustinator al Rusiei in razboiul cu Ucraina

Deputatul PSD Daniel Ghita a recunoscut, duminica, intr-o postare pe Facebook ca Florentin Pandele, sotul…

O oră ago

Armata Ucrainei dezminte stirile privind retragerea tancurilor Abrams de pe front: „Tancurile fac o treaba excelenta pe campul de lupta”

Brigada 47 Mecanizata a Ucrainei a respins la 27 aprilie o stire a Associated Press…

1 minut ago

Pieleanu iese cu un nou sondaj, l-a trantit pe Piedone pe locul 3. Acum o luna, Piedone era pe locul 1 cu 44%

Un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD sustine ca Gabriela Firea a trecut deja pe…

3 ore ago

Guvernul portughez anunta ca nu intentioneaza sa plateasca despagubiri fostelor colonii: „Am mentinut relatii excelente”

Lisabona nu intentioneaza sa plateasca despagubiri pentru sclavia si colonialismul transatlantic, a declarat sambata guvernul…

53 de minute ago