news

Ea este nevasta lui Tudorel Toader si are un noroc chior in cariera, care apare doar cand PSD se afla la putere. Un specialist renumit a fost inlaturat

Elena Toader, sotia ministrului de Justitie Tudorel Toader, are sanse mari sa ajunga, in mai putin de o saptamana, sefa sectiei de gastroenterologie de la Spitalul „Sfantul Spiridon” din Iasi, dupa ce principalul ei contracandidat s-a retras din cursa, pe neasteptate, scrie Ziarul de Iasi.

Retragerea profesorului doctor Vasile Drug a venit dupa afisarea rezultatelor de la prima proba, unde acesta a obtinut 96 de puncte, in timp ce Elena Toader are un scor de 98 de puncte. La a doua proba, la care Drug nu s-a mai prezentat, Elena Toader a obtinut un punctaj maxim de 100 de puncte, asta in conditiile in care are nevoie de un total de 200 de puncte din toate cele trei probe pentru a putea deveni sefa sectiei. Toader urmeaza sa sustina a treia proba, cea clinica, unde trebuie sa ia cel putin 2 puncte din cele 100, pentru a strange punctajul necesar.

Potrivit Ziarului de Iasi, concursul e organizat de ec. Ioan Barliba, directorul spitalului, care este si cadru didactic asociat la Facultatea de Economie de la Universitatea „Al.I. Cuza“, al carei rector ales este Tudorel Toader.

Unele cadre din spital pun diferenta facuta de acesta la prima proba pe seama faptului ca Barliba mai este si cadru didactic asociat la Facultatea de Economie de la Universitatea „Al.I. Cuza“, al carei rector ales este sotul dr. Toader. Totodata, in conditiile in care un sef de sectie este cel care trebuie sa ofere expertiza in cazurile complicate, colegii dr. Toader sunt ingrijorati deja. „Vorbim de un profesor renumit, cautat de pacienti, cautat de noi, colegii sai, pentru pareri la cazuri complicate, si un doctor care poate este foarte bun, dar despre care inca nu s-a auzit acest lucru“, compara pe cei doi contracandidati initial un medic al sectiei. „Nici eu, nici colegii mei nu am colaborat pe cazuri complicate cu medicul Toader, asa cum am facut, de exemplu, cu alti colegi“, este o alta opinie. Nici dr. Toader, nici managerul Barliba nu au vrut sa comenteze: „Concursul e in desfasurare“.

Dr. Elena Toader si-a inceput activitatea la Spitalul „Sfantul Spiridon“ in 1994, dupa ce, in urma cu opt ani, absolvise Facultatea de Medicina Generala. Medicul arata intr-un CV postat pe site-ul UMF ca a intrat in colectivul de la gastroenterologie via Institutul de Sanatate Publica. „In perioada 1992-2003 am desfasurat activitate la In­stitutul de Sanatate Publica Iasi (post ocupat prin concurs, 14 iulie 1992) ca asistent de cercetare cu loc de munca in Clinica II Medicala – Gastroenterologie, Spitalul Sfantul Spiridon (1994-1996) si din 1996 ca cercetator stiintific (confirmat prin concurs), specialist medicina interna (1995) si specialist in gastroenterologie (1999) la acelasi loc de munca (Clinica II Medicala Gastroenterologie)“, scrie dr. Toader in propriul CV.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Avertisment socant al unui consilier al liderului suprem iranian Khamenei: „Iranul va construi bomba atomica daca se va simti amenintat”

Iranul va trebui sa isi "schimbe" doctrina nucleara daca existenta sa este amenintata de Israel,…

9 minute ago

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a „fracturat” limba romana in direct, la radio: „Avem varianta de feminin, acum in dictionarul ortopedic al limbii romane” – VIDEO

Ministrul Justitiei Alina Gorghiu a facut, miercuri, o gafa intr-o emisiune radio transmisa in direct,…

39 de minute ago

O noua „reusita” a guvernului Ciolacu: salile de pacanele, inchise la sate, se redeschid in orase

Salile de pacanele din localitatile mici au inceput sa se inchida rand pe rand, conformandu-se…

54 de minute ago

Imagini nerecomandate cardiacilor: turisti chinezi, blocati timp de o ora pe marginea unei stanci abrupte, din cauza supraaglomeratiei – VIDEO

Muntele Everest nu este singurul varf din lume care se confrunta cu supraaglomerarea. La inceputul…

O oră ago

Un fals guru indian, acuzat ca ar fi inselat mii de oameni cu „leacuri” capabile sa vindece cancerul si COVID

Autoritatile indiene l-au acuzat pe un fals guru, pe nume Baba Ramdev, de conduita penala…

O oră ago