politica

Eleva de 13 ani, umilita de un primar din Ilfov. I-a interzis sa mai urce in microbuzul scolar

Cristina Tunegaru, profesoara de limba romana, anunta ca primarul PSD al comunei  Petrachioaia, Mihai Dobre, i-a interzis unei fetite in varsta de 13 ani sa mai mearga cu microbuzul scolii. Fetita „vine la scoala singura cand toti ceilalti copii urca in microbuze”, mentioneaza profesoara.

Primarul  i-a interzis fetitei sa mai intre in microbuz pentru ca aceasta ar fi „trantit” usa la inchidere. Primarul o acuza ca a „distrus microbuzul”, enervat fiind ca parintii fetitei au sesizat 112 dupa ce aceasta a fost injurata de sofer.

Postarea Cristinei Tunegaru:

O fetita din clasa mea nu mai are voie sa se urce in microbuzul scolar, incepand de astazi. I-a interzis primarul. Atentie, o fetita de 13 ani, din clasa a VII-a, vine la scoala singura cand toti ceilalti copii urca in microbuze. Situatia e cel putin revoltatoare.

Joi, la urcarea in microbuzul scolar, fata a trantit usa la inchidere, iar soferul primariei a decis ca cea mai buna lectie pe care i-o poate da e sa-i arunce injurii rasiale ca „cioara”, „tiganca jegoasa” si sa o dea jos. Familia, pe buna dreptate, a apelat la ajutorul 112 pentru a se apara de un evident abuz. Reactia parintilor a suparat mult si, in loc sa-si asume responsabilitatea pentru situatia generata de angajatul sau, primarul comunei, Mihai Dobre, a hotarat ca fetita nu mai are voie sa se urce in microbuzul scolar, platit din bani publici. Pentru ca nu accepta cand un parinte isi apara drepturile. In ultimele zile, primaria a inceput o campanie de bullying agresiv impotriva micutei, care e acuzata in fata parintilor si a scolii ca prin gestul ei a distrus microbuzul. O fetita de 13 ani a rupt usa microbuzului!

Dumnezeule! Va dati seama ce e in sufletul ei acum, cand toti colegii si parintii o privesc cu suspiciune, totul pentru ca a fost umilita de un sofer rasist, cand primarul ameninta ca va sista traseul tuturor microbuzelor din cauza acestui incident?

Cand copiii din comunitati dezavantajate abandoneaza scoala, cand devin victime ale accidentelor si ale retelelor de trafic, nu e doar fatalitatea. Exista niste oameni, bine platiti de stat, care sunt vinovati, o vina difuza, acte de discriminare si umilinta, neglijenta, toate se aduna.

Nu putem fi nepasatori la umilintele copiilor nostri!

UPDATE Dintr-o regretabila confuzie, a aparut initial numele primarului din Mihailesti, Giurgiu. Cei doi primari au acelasi nume si prenume.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea
Tags: mihai dobre

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

2 ore ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

2 ore ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

2 ore ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

3 ore ago