externe

„Eliberati Michigan!”. Donald Trump indeamna la rascoale impotriva masurilor de izolare

Presedintele american Donald Trump a parut sa-i sustina vineri pe cei care protesteaza fata de masurile de izolare care vizeaza lupta contra propagarii coronavirusului, indemnand la „eliberarea” a trei state guvernate de democrati, relateaza AFP, citata de news.ro.

Cu majuscule, Trump a scris pe Twitter celor 80 de milioane de urmaritori: „Eliberati Minnesota!”, „Eliberati Michigan!” si „Eliberati Virginia!”.

Pentru ultimul stat, el a adaugat, referindu-se la dreptul americanilor de a purta arme: „Si salvati-va Al Doilea Amendament formidabil. El este sub asediu!”.

Aceste trei state sunt conduse de guvernatori democrati care au impus locuitorilor sa ramana in case. Pandemia a cauzat moartea a peste 30.000 de oameni in SUA, care a raportat vineri aproape 700.000 de cazuri de coronavirus, potrivit Universitatii Johns Hopkins.

Michigan numara aproape 2.000 de morti, Virginia – 208 si Minnesota – 87.

In aceste state, mnaifestantii au incalcat in aceasta saptamana ordinul de a ramane acasa pentru a protesta fata de masurile de izolare si le-au solicitat guvernatorilor sa redeschida economia.

In Minnesota, la St. Paul, au fost cateva sute de oameni adunati vineri, scandand „Eliberati Minnesota!” in fata resedintei guvernatorului Tim Walz, potrivit presei locale.

La Lansing, capitala statului Michigan, au fost in jur de 3.000 miercuri, unii cu arme, ca sa denunte guvernarea democratei Gretchen Whitmer, iar unii dintre manifestanti au purtat banderole in favoarea lui Donald Trump.

Guvernatoarea, care ar putea candida la Casa Alba alaturi de Joe Biden, a scris pe Twitter ca spera ca Donald Trump sa „nu mai incurajeze manifestatiile”.

„Exista multa neliniste si cred ca cel mai important lucru de care dispune cineva acum este o platforma” ca Twitter de care sa se foloseasca pentru a putea spune oamenilor „Vom reusi”, a adaugat ea intr-o conferinta de presa.

Guvernatorul de Virginia, Ralph Northam a afirmat ca nu are timp sa se angajeze in razboaie pe Twitter. „Echipa mea si cu mine ducem un razboi biologic” contra unui virus, a spus el in fata jurnalistilor.

Northam a promulgat recent mai multe legi pentru a limita vanzarea de arme si a creste controlul asupra cumparatorilor, ceea ce ar putea explica mesajul lui Trump.

Tim Waltz, guvernatorul de Minnesota, a afirmat ca „prima sa responsabilitate” este de a proteja populatia.

Guvernatorul democrat al statului Washington, Jay Inslee, si-a exprimat indignarea cu privire la mesajele presedintelui si a precizat ca sunt „acte periculoase si ilegale”.

„El pune milioane de persoane in pericol sa se imbolnaveasca de Covid-19. Discursurile sale dezechilibreaza si face apel la „eliberarea” statelor care ar putea sa duca la violente”.

Potrivit unui purtator de cuvant al Twitter, aceste mesaje ale lui Donald Trump sunt prea „vagi si ambigue” pentru ca reteaua sociala sa poata sa „deduca o intentie de a face rau” si de a le sterge.

Noi manifestatii sunt prevazute simbata, in special in Concord, in New Hampshire, Annapolis in Maryland, Austin in Texas si in Colorado.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

O oră ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

3 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

O oră ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

O oră ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

3 ore ago