Elon Musk afirma ca duelul in ring pe care i l-a propus lui Mark Zuckerberg va fi transmis in direct pe platforma sa de socializare, X (fostul Twitter)

externe

Mark Zuckerberg, Elon Musk, lupta in cusca, MMA, provocare, Las Vegas

Controversatul antreprenor si om de afaceri Elon Musk a declarat ca lupta in doi pe care i-a propus-o marelui sau rival, Mark Zuckerberg, seful Meta, va fi transmisa in direct pe platforma sa de socializare X, cunoscuta anterior sub numele de Twitter.

Pe fondul competitiei profesionale dintre ei, cei doi s-au provocat reciproc la o lupta in cusca de arte martiale mixte inca din luna iunie. Cat de serioasa este propunerea celor doua parti nu este clar, deoarece majoritatea comunicarilor referitoare la aceasta au fost facute pe un ton de gluma.

Nu a fost stabilita nicio data si nici locatia pentru aceasta lupta, dar Musk sugerase octogonul din Las Vegas, un centru de evenimente unde se desfasoara adesea campionate de arte martiale mixte (MMA). Musk si Zuckerberg au continuat sa imite boxerii care isi tachineaza adversarii in pregatirea unei lupte in weekend.

Musk a spus ca site-ul Twitter pe care l-a cumparat si pe care incearca acum sa il rebranduiasca sub numele de X va transmite in direct lupta si ca „toate incasarile vor merge in scopuri caritabile pentru veteranii de razboi din Statele Unite”.

Replica lui Zuckerberg a fost postata pe site-ul sau, Threads, si a pus la indoiala faptul ca X ar avea o acoperire suficient de mare.  „Nu ar trebui sa folosim o platforma mai fiabila, care poate strange efectiv bani pentru caritate?”, a intrebat el.  Zuckerberg a sugerat data de 26 august pentru duel si a spus: „Sunt pregatit pe deplin… dar [Musk] nu a confirmat”.

Zuckerberg, in varsta de 39 de ani, este un pasionat de arte martiale mixte si a participat la mai multe competitii de ju-jitsu, declarand: „Iubesc acest sport si voi continua sa concurez cu oamenii care se antreneaza, indiferent ce se intampla aici”.

Disputa declaratiilor a inceput atunci cand Musk l-a provocat pe Zuckerberg, in iunie, intrebandu-l daca este „dispus la o lupta in cusca”. In schimb, Zuckerberg i-a cerut lui Musk sa „trimita locatia”, moment in care Musk a sugerat pentru prima data Vegasul.

De-a lungul anilor, gigantii s-au confruntat pe mai multe teme, de la politica la inteligenta artificiala. La inceputul lunii iulie, cei doi au devenit concurenti directi dupa ce Meta a lansat o platforma asemanatoare Twitter numita Threads, care a atras rapid 120 de milioane de utilizatori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: