externe

Elon Musk anunta ca „se gandeste serios” la construirea unei noi platforme de socializare

Elon Musk, liderul Tesla si cel mai bogat om din lume, a anuntat sambata pe Twitter ca „se gandeste serios” la construirea unei noi platforme de socializare, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Musk a raspuns la intrebarea adresata de un utilizator Twitter daca ar lua in considerare construirea unei platforme de social media pe baza unui algoritm open source care ar prioritiza libertatea de exprimare si unde propaganda ar fi minima.

Liderul Tesla, un utilizator prolific al Twitter, a criticat in ultima vreme platforma de social media si politicile acesteia. El a afirmat ca platforma submineaza democratia prin nerespectarea principiilor libertatii de exprimare.

Mesajul sau vine la o zi dupa ce a lansat un sondaj pe Twitter in care ii intreaba pe utilizatori daca sunt de parere ca aceasta platforma de social media adera la principiul libertatii de exprimare, sondaj la care peste 70% au votat „nu”.

„Consecintele acestui sondaj vor fi importante. Va rog sa votati cu atentie”, a spus el vineri.

Daca Elon Musk va decide sa mearga mai departe cu crearea unei noi platforme de socializare, el s-ar alatura unui numar tot mai mare de companii tehnologice care se pozitioneaza drept campioni ai libertatii de exprimare si care spera sa atraga utilizatorii ce simt ca opiniile lor sunt reprimate pe platforme precum Twitter, Facebook si YouTube.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: elon musk

Recent Posts

Halterofil ucrainean, dublu campion european si participant la Olimpiada, ucis pe front. El lupta ca voluntar impotriva invaziei ruse inca de la inceperea razboiului

Ucraineanul Oleksandr Pieliesenko, dublu campion european la haltere, a fost ucis in razboiul impotriva Rusiei,…

39 de minute ago

„SpaceX si Starlink nu folosesc inteligenta artificiala”. Elon Musk spune ca inteligenta artificiala nu are „utilitate” la SpaceX, cel putin deocamdata

Elon Musk nu are de gand sa recreeze prea curand "2001: Odiseea spatiala", relateaza Business…

24 de minute ago

O gimnasta germana in varsta de 98 de ani inca uimeste lumea cu performantele sale sportive – VIDEO

O gimnasta germana in varsta de 98 de ani dovedeste ca varsta este intr-adevar doar…

9 minute ago

Sapte tari din UE vor participa la inaugurarea lui Putin, inclusiv Franta. 20 de tari o boicoteaza

Nu toate statele membre ale Uniunii Europene au decis sa ignore asa-zisa inaugurare a lui…

O oră ago

Moscova: „Un soldat american a fost arestat in Rusia pentru furt”. Mai multi americani se afla acum in detentie in Rusia

Soldatul american retinut saptamana trecuta in Extremul Orient rus a fost arestat pentru "furt" si…

50 de minute ago