politica

Emilia Sercan a naruit planul lui Bode de a prelua sefia PNL: „Comisia de Etica a UBB va lua o decizie in cazul dr. Bode pana miercuri, cel tarziu”

Jurnalista Emilia Sercan anunta ca Universitatea Babes Bolyai din Cluj va decide pana miercuri daca lucrarea de doctorat a lui Lucian Bode este plagiata. Un eventual verdict pozitiv ii va bloca accesul lui Lucian Bode la sedia PNL, subliniaza Sercan.

„O stire, pe care nu am vazut-o inca in presa: presedintele Comisiei de Etica a UBB, Dacian Dragos, mi-a declarat ca o decizie in cazul dr. Bode va fi luata ‘pana miercuri, cel tarziu’.

Asta inseamna ca procesul deschis de dr. Bode pentru a suspenda hotararea de analizare a tezei sale si, implicit, un verdict de plagiat va ramane fara obiect.

Dincolo de evidenta obraznicie a lui dr. Bode de a da in judecata Comisia de Etica a UBB, pentru a bloca un iminent verdict de plagiat, actiunea acestuia arata disperare.

Disperarea de a nu primi o hotarare de plagiat taman de la universitatea care i-a acordat titlul de doctor in urma cu circa patru ani.

Desi decizia nu va insemna retragerea titlului pentru dr. Bode, in plan simbolic aceasta va fi devastatoare.

Dupa un verdict de plagiat si dupa esecul Schengen, ramanerea lui dr. Bode in Guvern ar atarna ca o piatra de moara de gatul liberalilor.

Unde mai punem ca dr. Bode avea aspiratii mari in plan politic, dupa rotativa din mai, cand dr. Ciuca va trebui sa cedeze conducerea guvernului.

Unele surse din PNL sustin ca planul lui dr. Bode era sa ii traga conducerea partidului de sub picioare lui dr. Ciuca, partid in care dr. Ciuca nu are nicio legitimitate si care l-a acceptat cu greu la conducerea sa.

Or, plecat din guvern cu coada intre picioare, dr. Bode nu ar mai putea pretinde sefia partidului.

Si probabil nu e doar disperarea lui dr. Bode, ci si cea a conducatorului sau de doctorat, Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI, care este si profesor titular la UBB.

Imaginea sa de prof. univ. dr. si rector pe deasupra va fi tandari dupa un verdict de plagiat, care va confirma ca nu si-a facut riguros treaba de conducator de doctorat.

De altfel, nu doar dr. Bode incearca sa impiedice o decizie a Comisiei de Etica a UBB, ci si Ivan. Ambii au contestat administrativ, prin plangeri prealabile, decizia de autosesizare a UBB. Iar dr. Bode s-a adresat mai departe justitiei.

Cum am mai spus, dupa ce conjuratia plagiatorilor din politica, in frunte de dublul academician plagiator Sorin Cimpeanu, a reusit in urma unei sustinute campanii anti-integritate sa anuleze, prin decizie CCR, dreptul CNATDCU de a analiza tezele lor de doctorat plagiate, pot incerca in justitie orice tertip, orice stratagema, insa un singur lucru nu pot face.

Nu pot lua dreptul ziaristilor de a scrie despre plagiatele lor”, a scris Sercan pe Facebook.

Ministrul de interne, Lucian Bode, a dat in judecata Comisia de Etica a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, inainte de pronuntarea verdictului, deoarece ”Comisia de Etica a Universitatii nu poate desfasura verificari decat in ceea ce priveste membrii comunitatii universitare, asa cum este aceasta definita prin lege, comunitate din care eu nu fac parte”.

Emilia Sercan afirma ca este o incercare disperata de a bloca emiterea unui previzibil verdict de plagiat referitor la teza de doctorat a lui Bode.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Netanyahu ignora apelul ONU: „Vom intra in Rafah si vom elimina batalioanele Hamas de acolo, pentru a obtine victoria totala”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat marti sa lanseze o operatiune militara in orasul Rafah,…

5 minute ago

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

6 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

2 ore ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

2 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

5 ore ago