Categories: externe

Escaladare a razboiului din Siria. ISIS a atacat Turcia cu RACHETE

Cel putin patru persoane au murit joi, dupa ce au fost lansate rachete asupra orasului Kilis, sudul Turciei, din zone ocupate de militanti ai retelei Stat Islamic din nordul Siriei, relateaza Reuters, citand agentia turca Anadolu.

Potrivit agentiei de stat Anadolu, trei rachete au lovit orasul Kilis in primele ore ale diminetii de joi.

Rachetele ar fi fost lansate de pe un teritoriu aflat sub controlul retelei teroriste Stat Islamic din nordul Siriei, potrivit agentiei turce private Dogan. Printre cei raniti, se afla un politist turc.

Astfel de atacuri au devenit frecvente in Kilis, aflat la granita turco-siriana, care gazduieste un numar mare de refugiati sirieni.

Turcia a declarat deja  caeste pregatita sa trimita trupe terestre in Siria pentru a lupta impotriva combatantilor Statului Islamic (SI) daca va fi nevoie.

‘Daca trupele terestre vor deveni vitale, le vom trimite. Suntem pregatiti sa luam toate masurile in interiorul si in afara Turciei pentru a ne apara’, a subliniat premierul Davutoglu, cu cateva ore inainte ca doua rachete sa loveasca miercuri, fara a face victime, orasul Kilis, la frontiera cu Siria, unde 19 persoane au fost ucise in acest an de tiruri repetate de artilerie executate de SI.

Presedintele Recep Tayyip Erdogan a reactionat la acest nou incident, subliniind ca Turcia va raspunde oricaror tiruri de rachete trase de SI si avertizand ca jihadistii vor suferi pierderi si mai mari daca vor continua atacurile.

‘La orice atac a existat o replica si va continua sa existe. Daesh (acronimul in limba araba al SI — n.r.) a suferit cele mai mari pierderi in operatiuni pe care le-a purtat impotriva orasului Kilis. Daca va continua, va avea pierderi si mari mari’, a promis Erdogan, intr-o reuniune cu autoritati locale.

Turcia a tras 5.330 de obuze impotriva unor pozitii, adaposturi si baze ale SI, omorand 370 de combatanti, potrivit unei stiri transmise marti de agentia Anadolu. In paralel, 492 de jihadisti au fost ucisi in cele 167 de lovituri aeriene executate de aviatia turca, bilant care ii include si pe cei 32 de militanti omorati in apropierea taberei militare Bashiqa, in nordul Irakului, conform aceleiasi surse.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

8 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

9 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

9 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

9 ore ago