externe

„Escobar al Braziliei” a fost arestat in Ungaria. El si-a inscenat moartea pentru a scapa de justitie

Politia federala braziliana l-a arestat in Ungaria pe Sergio Roberto de Carvalho, unul dintre ”cei mai mari traficanti internationali” de droguri, supranumit ”Pablo Escobar brazilian” – fugar din 2020 si suspectat de faptus ca se afla la conducerea unei vaste organizatii de trafic de cocaina destinata Europei, relateaza AFP, citata de news.ro.

In cooperare cu Interpolul, politia braziliana ”confirma arestarea lui Sergio Roberto de Carvalho, cunoscut sub numele de ”Major Carvalho”, considerat unul dintre cei mari traficanti internationali actuali” intr-un comunicat.

Presa braziliana – care-l supranumeste ”Pablo Escobar al Braziliei” – scrie ca Roberto de Carvalho, un fost politist, traia in Europa si folosea documente false pentru a se sustrage autoritatilor.

Arestat in Spania, sub o falsa identitate, cu privire la trafic de droguri, el a fost eliberat in urma platii unei cautiuni si a falsificat un act de deces pentru a se sustrage justitiei, potrivit unui reportaj difuzat anul trecut de postul de televiziune Globo.

Un mandat de arestare pe numele lui ”Major Carvalho” a fost emis in noiembrie 2020, in cadrul unei operatiuni care a condus la confiscarea a ”peste 500 de milioane de reali (aproximativ 100 de milioane de dolari) organizatiei criminale pe care o conducea”, potrivit politiei federale braziliene.

Aceasta operatiune viza ”destructurarea financiara a organizatiilor care se fac vinovate de expedierea a zeci de tone de cocaina catre Europa, prin folosirea in principal a porturilor braziliene drept cale de experidere”.

Ancheta respectiva s-a ramificat in Columbia, Panama, Portugalia, Spania, Belgia, Olanda, Romania si Dubai.

”Strategia folosita de catre criminali consta in spalarea unor bunuri si actve in valoare de milioane de dolari in Brazilia si in strainatate, prin folosirea unor diversi oameni-paravan si unor societati fictive, cu scopul de a da o aparenta legalaprofitului obtinut prin trafic”, preciza atunci politia braziliana.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

6 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

6 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

6 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

6 ore ago