news

„Este o intepatura banala/ Nu am avut nicio reactie”. 70% dintre cadrele medicale de la spitalul „Dimitrie Gerota” se vor vaccina

Vaccinarea anti-COVID-19 a inceput luni la Spitalul de Urgenta „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, peste 70% din personalul unitatii medicale optand pentru a se vaccina, a declarat directorul institutiei, medicul Alida Moise.

„In urmatoarele zile se va vaccina aproape intreg personalul Spitalului Gerota – 271 de persoane – ceea ce inseamna mai mult de 71% din personalul angajat al spitalului. In urmatoarele zile, colegii care acum sunt in concediu sau sunt in primele trei luni dupa boala ni se vor adauga si ei. Incepem cu vaccinarea personalului propriu, dar noua ne sunt repartizati angajatii de la SMURD, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si paramedici pe care ii vaccinam impreuna cu Policlinica Kretzulescu, cealalta unitate medicala din Bucuresti a MAI. Inca de cand eram aici in carantina am sperat ca intr-o zi vaccinul acesta va fi gata, lucru care s-a intamplat astazi si ati observat ca m-am si vaccinat”, a spus reprezentantul unitatii medicale, citat de Agerpres.

Ea a afirmat ca datorita vaccinului exista speranta ca lucrurile sa „poata fi controlate in viitorul apropiat”.

„Este o intepatura banala, iar reactiile adverse…inca este prea devreme sa observam. (…) Faptul ca din colectivul nostru peste 70% si-au declarat intentia de a se vaccina, inseamna ca noi avem incredere si speranta ca vom reusi sa punem capat acestei epidemii. (..) Acum avem o speranta, a aparut vaccinul si speram ca lucrurile sa poata fi controlate in viitorul apropiat”, a sustinut medicul.

Medicul Catalin Belinsky de la Spitalul de Urgenta „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” a afirmat ca lista de programari pentru vaccinare este plina.

„Astazi lista de programari este plina, se vor vaccina 65 de persoane si la fel in zilele urmatoare. In primele zile personalul spitalului. Capacitatea momentan este de 65 pe zi. In functie de momentele in care vom capata experienta va creste aceasta capacitate. Se face o lista pe urmatoarele trei zile pentru vaccinurile necesare plus 10% sau un procent noi am pus 15% de pierderi pentru ca este un vaccin multidoza. Programarea o face institutia, angajatorul face programarea”, a aratat medicul.

Medicul sef UPU si coordonator al echipei fixe de vaccinare din Spitalul Gerota, Narcisa Dinu, a spus ca vaccinul este unul sigur si usor de administrat.

„Eu sunt pro-vaccinare si incurajez pe toata lumea sa faca acest vaccin care ne va ajuta in curand sa ajungem a normalitate. Este un vaccin sigur, usor de administrat, se tolereaza usor, nu am avut nicio reactie. Am trecut prin boala in martie. (…) Faptul ca am trecut si prin boala si am vazut ce a determinat acest virus imi doresc ca acest vaccin sa ne ajute sa intram cat mai repede in normalitate si sa ne continuam vietile si sa ne facem munca asa cum ne-am facut-o si pana acum. Este optiunea fiecaruia. Daca ma intrebati pe mine, eu incurajez si dau toate explicatiile celor care mi le cer legat de aceasta vaccinare. Eu incurajez vaccinarea, dar nu putem obliga. Asta nu tine de noi, sa obligam oamenii sa se vaccineze. (…) Trebuie sa ne gandim nu numai la noi, trebuie sa ne gandim si la semenii nostri, pentru ca daca noi ne imbolnavim, suntem clar vectori pentru a transmite virusul”, a mai afirmat Dinu.

Directorul Directiei Medicale a MAI, Dinu Dragomir, a spus ca, la nivelul retelei sanitare a MAI, vaccinarea incepe luni la alte patru unitati medicale, pe langa Spitalul Gerota.

Potrivit acestuia, in zilele urmatoare vaccinarea va incepe si in alte centre ale retelei medicale.

„Vaccinarea la nivelul retelei MAI incepe astazi inca intr-un spital – spitalul de la Oradea – Avram Iancu si inca in trei centre de diagnostic si tratament ambulatoriu, la Bucuresti – „Nicolae Kretzulescu”, la Ploiesti si la Oradea. Ulterior, in zilele urmatoare sigur ca o sa demaram si cu celelalte centre de vaccinare care se afla la nivelul fiecarui centru resedinta de judet – centrele medicale judetene accesand vaccinarea pe langa personalul medical si personalul auxiliar medical tot in aceasta prima etapa vaccinarea paramedicilor, care sunt intr-un numar extrem de mare, aproape 4.000 estimati, la care se vor adauga ulterior, asa cum este programul national, persoanele din centrele medico-sociale, iar la noi se va intra la cadrele active ale armelor din sistem: Pompieri, Jandarmerie, Politie, Politie de Frontiera. La nivelul Directiei Medicale estimarile sunt in jur de 60-65% in acest moment”, a sustinut directorul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

33 de minute ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

59 de minute ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

59 de minute ago

Orasul bulgar de la Marea Neagra care l-a impresionat pe Macron: „Este printre destinatiile europene de top”

Orasul bulgar Varna (de la Marea Neagra) se numara printre destinatiile europene de top pe…

O oră ago