„Este ziua Z pentru combaterea infractionalitatii in Romania”. Vela anunta peste 600 de interventii in forta intr-o singura zi

news

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat ca ziua de miercuri, 11 noiembrie, ”este ziua Z, o zi importanta pentru combaterea infractionalitatii in Romania”.

„In aceasta zi am executat 619 misiuni in care am efectuat perchezitii si descinderi la nivelul intregii tari”, a spus Marcel Vela, precizand au avut loc 130 de descinderi pentru punerea in executare a unor mandate de arestare preventiva si de a unor mandate europene de arestare.

„Este cea mai mare actiune pe arme si munitii din Romania. Cele 130 de descinderi au avut in vedere punerea in executare a unor mandate de arestare, interne si internationale. Au fost vizate 21 de grupuri infractionale de trafic de persoane, de migranti, proxenetism, camatarie. Prejudiciul a fost de 190 de milioane de lei si 160 de mii de euro”, a mai declarat Marcel Vela.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO si al unitatilor subordonate fac miercuri dimineata 386 de perchezitii domiciliare vizand destructurarea unor grupari infractionale organizate vizate in 24 de dosare de trafic de droguri de risc si de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranti, camata, criminalitate informatica, evaziune fiscala, spalare de bani, contrabanda, inselaciune sau santaj.

Potrivit unui anunt al DIICOT, in contextul epidemiologic actual, au revenit in tara lideri importanti ai unor grupari care actionau in strainatate.

”La data de 11.11.2020, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO si a unitatilor subordonate efectueaza un numar de 386 de perchezitii domiciliare, in cadrul unor ample actiuni, vizand destructurarea unor grupari infractionale organizate, actiuni ce se deruleaza concomitent pe raza judetelor Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Galati, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Arges, Dolj, Gorj, Olt, Valcea, Alba, Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj si Bistrita Nasaud si in municipiului Bucuresti”, potrivit DIICOT.

Actiunile procurorilor DIICOT si Politiei Romane, declansate la nivel national, sunt rezultatul activitatilor investigative derulate in 24 de cauze penale instrumentate de catre 21 de structuri teritoriale ale DIICOT si Structura Centrala, ce vizeaza destructurarea mai multor grupari infractionale implicate in majoritatea formelor de criminalitate organizata ce intra in competenta directiei.

DIICOT precizeaza ca este vorba despre trafic de droguri de risc si de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranti, camata, criminalitate informatica, evaziune fiscala, spalare de bani, contrabanda, inselaciune sau santaj.

Mai mult despre:

Comentarii: