Europarlamentarii PSD au primit ordin sa-l atace violent pe viitorul sef al Comisiei Europene: „Este un campion al dezbinarii si etichetarilor nedrepte”

politica

Europarlamentarul PSD Razvan Popa il acuza pe liderul grupului PPE din Parlamentul European ca a inceput o „campanie agresiva” impotriva Romaniei pentru ca solicitat Bucurestiului sa opreasca toate riscurile care au impiedicat lupta anticoruptie. 

”Din pacate, Manfred Weber a avut din nou un discurs incorect fata de Romania – acel tip de discurs care poate accentua faliile in interiorul UE si care poate oferi pretexte pentru abordari populiste si nationaliste. Domnul Weber a inceput o campanie agresiva pentru a se impune in cursa electorala si se foloseste in mod indirect de Romania pentru a atrage atentie si suport. Un viitor presedinte al Comisiei Europene trebuie sa fie un lider unificator, nu un campion al dezbinarii si etichetarilor nedrepte. Dreptul Romaniei de a fi in Schengen nu trebuie sacrificat pentru interesele electorale ale celor din PPE!”, se afirma intr-un comunicat transmis redactiei aktual24.ro de europarlamentarul Razvan Popa.

Manfred Weber, liderul PPE din Parlamentul European, a solicitat, miercuri, guvernului roman sa opreasca toate riscurile care au impiedicat lupta anticoruptie. Altminteri, Romania nu poate spera la o integrare in Schengen, odata cu Bulgaria si Croatia, asa cum ar trebui, a spus acesta, in plenul de la Strasbourg.

„Astazi trebuie sa ne uitam spre viitor, ne bucura propunerea de a avea 10.000 de ofiteri Frontex la granite.

Zona Schengen aduce mai multa securitate, nu mai putina si solicitam Consiliului sa includa Bulgaria si Croatia in Schengen.

Solicit guvernului roman sa opreasca riscurile care afecteaza procesul de lupta impotriva coruptiei, pentru ca toate aceste trei tari ar trebui sa aiba posibilitatea de a se alatura zonei Schengen. Europa este o Europa a democratiei”, a spus Manfred Weber, in plenul Parlamentului European.

Si in declararia de marti, din plenul Parlamentului European, Manfred Weber, liderul popularilor europeni, a legat situatia din Romania de cea din Ungaria, unde incalcarile regulilor democratice au determinat Parlamentul European sa ia in discutie activarea articolului 7 pentru Budapesta, un vot care se va da, miercuri, la Strasbourg.

„Nu trebuie sa uitam ca au avut loc proteste la Bucuresti vara asta, nu la Budapesta, iar presedintele (Romaniei) a trebuit sa intervina si sa certe fortele de ordine”, a spus Weber, la dezbaterea din plen privind Ungaria, declaratia lui fiind aplaudata.

De altfel, la inceputul lunii octombrie, starea democratiei romanesti va fi pe agenda europeana, in urma protestului din 10 august si a reprimarii violente a acestuia.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: