Categories: actualitate

Evadare spectaculoasa din puscarie a trei traficanti din cartelul lui El Chapo. Un comando a aruncat in aer zidul inchisorii

Trei traficanti de droguri mexicani au reusit sa evadeze in cursul noptii de vineri spre sambata dintr-o inchisoare din Caracas unde erau incarcerati, a anuntat ministrul venezuelan pentru afaceri penitenciare, Iris Varela, transmite AFP, citata de Agerpres.

„Ofer o recompensa celor care ne vor putea oferi piste fiabile care sa conduca la prinderea celor trei traficanti de droguri mexicani evadati” in noaptea de vineri spre sambata, a scris ministrul intr-un mesaj pe Twitter, la care a adaugat fotografii ale celor trei evadati.

Ministrul a precizat ca cei trei au evadat din La Planta, o inchisoare foarte violenta din Caracas inchisa in 2012, dar redeschisa cinci ani mai tarziu, de aceasta data ca „centru de reeducare” pentru detinutii straini.

Ea nu a oferit niciun detaliu despre modul in care a fost organizata evadarea, nici despre pedepsele la care erau condamnati cei trei.

Potrivit organizatiei Una ventana a la libertad (O fereastra spre libertate), de aparare a drepturilor detinutilor, „un comando inarmat a aruncat in aer un zid”, apoi a patruns in incinta penitenciarului unde i-a cautat pe cei trei prizonieri.

Presa venezueleana a informat ca cei trei ar face parte din cartelul mexican Sinaloa, organizatie ultraviolenta infiintata de Joaquin ‘Chapo’ Guzman, in prezent inchis in Statele Unite.

ONG-ul critica frecvent situatia „haotica” din sistemul penitenciar venezuelean unde grupurile de infractori tind sa preia controlul inchisorilor.

Un raport al organizatiei a facut cunoscut ca in 2018 s-au inregistrat 70 de evadari, in cursul carora au reusit sa fuga 470 de detinuti. Autoritatile au prins numai 105 evadati, adica 22%, potrivit documentului.

Inchisorile vechi, suprapopularea, coruptia si lipsa personalului, de altfel prost platit, sunt factori care contribuie la acest fenomen, mai scrie in raportul citat de AFP.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: el chapo

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

5 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

7 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

7 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

7 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

7 ore ago