Evolutia simptomelor, cum sa deosebesti COVID-19 de gripa. Studiu realizat de medici romani

news

Medici romani care au tratat bolnavi de coronavirus au realizat un material despre diferentele dintre simptomele de gripa si de COVID-19 precum si despre evolutia in timp a simptomelor la cei infectati cu coronavirus.

In prima zi, pacientul infectat cu COVID-19 prezinta febra, tuse seaca si posibile stari de oboseala. In ziua a cincea, bolnavii, mai ales cei in varsta, se pot confrunta cu greutati de respiratie. Potrivit unui studiu al Universitatii din Wuhan, in ziua a saptea, pacientii necesita internare, iar 24 de ore mai tarziu este posibila conectarea la ventilatoare.

In ziua a zecea, daca lucrurile se inrautatesc, pacientul ajunge la Terapie Intensiva. Dupa 17 zile de la debutul bolii, pacientii care isi revin sunt externati.

Pe de alta parte, noua din zece pacienti infectati cu coronavirus au prezentat febra, iar sase din zece s-au plans de tuse seaca. Apoi, un pacient din sapte a prezentat dureri in gat sau musculare, iar o parte dintre cei infectati au spus ca au avut probleme digestive, diaree sau greata.

Acest material a fost postat pe pagina de Facebook „Suntem Cadre Medicale”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: