EXCLUSIV Cum a obtinut colonelul Dogaru, admiratorul lui Dughin, un spatiu chiar in sediul Politiei locale Sector 1. Protocolul incheiat cu omul lui Tudorache, fostul primar PSD

politica

In februarie 2019, Politia Locala Sector 1 a semnat, prin fostul director, Ionut Diaconu, un protocol cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate reprezentat de colonelul (r) Mircea Dogaru. Prin intelegerea amintita, partile se angajeaza sa dezvolte o serie de proiecte in domeniul scolar si social, sindicatul lui primind si un spatiu „pentru functionarea sindicatului si a casei de ajutor reciproc afiliate”.

In scolile si liceele din Sectorul 1 ar fi trebuit sa se desfasoare activitati „educativ -informative” pentru „imbunatatirea cunostintelor elevilor despre problematica de securitate si cooperare promovata in UE si NATO, despre istoria, traditiile si cultura romanilor”.

In domeniul social, cooperarea „viza sprijinirea dezvoltarii unor centre pentru batrani si punerea la dispozitia cetatenilor din Sectorul 1 , impreuna cu Ministerul Apararii Nationale si cu Facultatea de Drept din Bucuresti, a unei baze sportive si de agrement situata in Soseaua Straulesti nr 2, dotarea si folosirea in comun a salii de sport din Complexul strada Pajurei, nr. 13, precum si dezvoltarea unei case de ajutor reciproc performante”.

Politia Locala Sector 1 se obliga, potrivit protocolului, sa puna la dispozitia sindicatului condus de Dogaru „unele resurse logistice necesare desfasurarii actiunilor specifice, inclusiv un spatiu pentru functionarea sindicatului si a casei de ajutor reciproc afiliate, in corpul de cladire situat in complexul din str Pajurei nr 13”.

Sindicatul lui Mircea Dogaru se obliga sa desfasoare activitati educative in scolile din Sectorul 1. In plus, se obliga sa obtina acordul MapN pentru semnarea parteneritului public privat in vederea „salvarii de la distrugere” a fostei Baze sportive nr.1 a MapN si sa doteze cu aparatura a salii de sport din strada Pajurei 13.

Ce s-a realizat in urma acestei intelegeri? Colonelul Dogaru nu-si aduce aminte amanunte. „Am dotat secretariatul general cu aparatura. Cat despre activitatile din licee am fost ori de cate ori am fost solicitati. Avem multi rezervisti fosti politisti de circulatie si eu am participat in calitate de istoric. Pentru clasele mici, indeosebi”, ne-a declarat Dogaru.

Despre parteneriatul public privat pe care trebuia sa-l semneze cu MapN, liderul de sindicat a trebuit sa intrebe un coleg, deoarece nu-si mai amintea de el.

„Vorbiti de strandul generalilor. Nu mai e nimic acolo. Noi am cerut terenurile tuturor unitatilor militare dezafectate, nu mai sunt. S-au dus toate ca trenul prin gara. Tot ce avea armata s-a dus”, mai sustine liderul de sindicat.

Dogaru este un invitat frecvent al postului Romania TV, canal de televiziune recunoscut ca promoveaza antivaccinismul si teoriile conspirationiste.

Desi promitea sa vorbeasca in scoli despre „problematica de securitate si cooperare promovata in UE si NATO”, Dogaru este in realitate un admirator al lui Aleksandr Dughin, ideolog si sustinator al ideologiei care sta la baxa invadarii Ucrainei de catre Rusia.

Intr-un articol pe blogul lui, publicat pe 17 septembrie 2013, Mircea Dogaru scria: „Aleksandr Dughin s-a oprit la Bucuresti in perioada 14 – 16 septembrie a.c. pentru a vedea semnalul editiei romanesti a principalei sale lucrari: ‘Bazele geopoliticii si viitorul geopolitic al Rusiei'”.

Dogaru spunea despre Dughin ca este „unul dintre cei mai mari filozofi, sociologi si politologi, opozanti ai globalismului irational”. „Aleksandr Dughin este unul dintre foarte apropiatii lui Vladimir Putin, consilier pe probleme de geopolitica” , sublinia Dogaru, citat de In linie dreapta.

Dogaru a spus ca intalnirea a avut loc la cererea lui Alexandr Dughin si au discutat, timp de 3 ore, despre „istorie, geopolitica si geoistorie”. Alexandru Dughin a laudat activitatea de „rezistenta” antiglobalista din 2012.

„Sindicatele militare au scos pe strazi in Ungaria cadrele active din armata si politie, in timp ce in Romania a organizat manifestatii in toata tara, pentru a demonstra ca lupta continua, SCMD, ca sindicat al rezervistilor din intregul Sistem National de Aparare”, arata atunci Gelu Trandafir.

Dughin a mai facut un apel la „rezistenta a populatiei prin cultura, in acest sens urmand a se organiza, cu participarea media, ample simpozioane, colocvii, etc. in toate capitalele europene si peste ocean”.

De cealalta parte, Ionut Diaconu este fostul sef al Politiei Locale Sector 1, omul de baza a fostului primar Daniel Tudorache, actual deputat PSD. Diaconu a fost implicat in scandalul filajului ilegal la adresa lui Clotilde Armand, cand Politia Locala Sector 1 o supraveghea pe Armand, pe atunci candidat pentru functia de primar.

Dupa alegeri, dat afara de noua administratiei, Diaconu a fost angajat de Primaria generala a Capitalei, el fiind responsabil de Politia Locala a Centrului Istoric.

Mai mult despre: ,

Comentarii: