Explozie puternica, produsa la bordul unei nave aflate in apropierea portului Sulina, in apele teritoriale ucrainene – VIDEO

news

explozie, nava, Sulina, Togo

Capitania Sulina a anuntat miercuri ca o puternica explozie a avut loc azi dimineata la bordul unei nave in apropiere de zona Sulina in apele teritoriale ucrainene.

Nava este inregistrata sub pavilionul statului Togo si toti marinarii au fost adusi in siguranta in portul Sulina, potrivit procedurilor internationale. Din primele dat, se pare ca trei dintre ei ar fi raniti si ar necesita ingrijiri medicale. Nu se stie deocamdata daca nava a fost atacata de o drona, a lovit o mina sau explozia a fost accidentala. Nava a fost avariata, dar deocamdata pluteste inca, sustin surse locale.

„In data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgenta “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF, de catre o nava comerciala prin care informeaza ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declansat o operatiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La actiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Garzii de Coasta si o nava specializata SAR din cadrul ARSVOM. Toti membrii de echipaj au fost adusi in siguranta in portul Sulina, la bordul navei ARSVOM” se arata intr-un comunicat al Garzii de Coasta, care mentioneaza ca Autoritatea Nvala Romana desfasoara cercetari la fata locului.

„In cursul zilei de 20.09.2023, in jurul orei 06:50, Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare a fost solicitata sa intervina pentru evacuarea si preluarea echipajului de la bordul navei Seama.

La ordinul VTS Sulina si prin solicitarea MRCC, nava SAR ARES din cadrul ARSVOM, s-a deplasat in directia indicata, respectiv 7 mile Est de geamandura de aterizare, pentru salvarea echipajului.

La bordul navei tip general cargo- SEAMA, sub pavilion Togo, echipajul format 12 persoane, a necesitat evacuare de la bord.

Preluarea echipajului s-a efectuat in intervalul 07:20- 07:30 si au fost predati in siguranta catre echipajul de ambulanta din Portul Sulina, la ora 08:25”, au anuntat autoritatile.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: