Fa o plangere penala daca NU ai putut sa votezi. Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei, arata ce puteti face pentru a-i pedepsi

news

Fostul ministru al Justitie, Raluca Pruna, ii sfatuieste pe romanii din diaspora care au fost impiedicati sa voteze, duminica seara, sa dea guvernul in judecata si sa depuna plangeri la Comisia Europeana pentru „incalcarea acestui drept fundamental al cetatenilor europeni”.

„Sfatuiesc pe toti sa dea guvernul in judecata pentru proasta organizare, vadit generata de o hotarare de guvern proasta exact pentru impiedicarea dreptului la vot. Cu cat mai multi, cu atat mai bine. Si exact pentru ca vorbim de alegeri europene e nu numai treaba guvernului roman, dar si a Comisiei care e gardianul Tratatelor. Iar parte din tratat este carta drepturilor fundamentale. Articolul 39 din Carta garanteaza dreptul de a alege la parlamentarele europene.

Asa ca pe cei care nu au putut vota, ii sfatuiesc sa faca plangere la Comisie pentru incalcarea acestui drept fundamental al cetatenilor europeni”, a scris Pruna pe Facebook.

Iata un model de plangere penala, realizat de Funky Citizens in urma unei situatii similare, la alegerile prezidentiale din 2014. Modelul poate fi descarcat de aici, dupa care trebuie modificat „turul II al alegerilor prezidentiale” cu „alegerile europarlamentare”.

Zeci de mii de romani au fost impiedicati sa voteze, dupa ce au asteptat si cate 7-8 ore in fata sectiile din marile orase europene, pentru ca BEC a refuzat prelungirea programului de votare. Mai mult, in mai multe capitale europene, reprezentantii ambasadelor au chemat politia pentru a-i alunga pe proprii cetateni, care nu doreau decat sa voteze.

Citeste si: Romani umiliti si amenintati cu gazarea pentru ca doreau sa voteze. Ambasadele au chemat fortele de interventie

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: