externe

Familia ofiterului de politie de la Capitoliu care a murit dupa revolta din 6 ianuarie il da in judecata pe Trump, acuzandu-l de ucidere din culpa

Familia unui ofiter de politie de la Capitoliul SUA, care a murit la scurt timp dupa revolta din 6 ianuarie, ii da in judecata pe Donald Trump si pe doi razvratiti, intr-un proces civil care a fost pornit joi, srie The Insider.

El a murit o zi mai tarziu din „cauze naturale”, dupa ce a suferit doua accidente vasculare cerebrale, potrivit medicului legist sef al Districtului, Francisco Diaz. Intr-un interviu acordat cotidianului The Washington Post, Diaz a declarat ca evenimentele din ziua precedenta „au jucat un rol in starea sa”.

Doi barbati, Julian Khater si George Tanios, au fost acuzati intr-un alt proces si au pledat vinovati de agresarea ofiterilor Capitoliului, inclusiv a lui Sicknick, cu un iritant chimic.

„In declaratia sa, inculpatul Tanios a recunoscut ca l-a insotit pe inculpatul Khater la mitingul din 6 ianuarie din D.C. si a recunoscut ca a cumparat si a purtat spray-ul pentru ursi pe care inculpatul Khater l-a folosit asupra ofiterului Sicknick”, se arata in proces.

Donald Trump este chemat in judecata pentru ca familia politistului mort considera ca violentele din 6 ianuarie au avut loc ca urmare a retoricii fostului presedinte.

„Daca nu ar fi fost Donald Trump, tentativa de lovitura de stat din 6 ianuarie nu ar fi avut loc niciodata. Acest proces este menit sa il traga la raspundere pentru acea zi si pentru evenimentele care au dus la moartea ofiterului Sicknick”, a declarat pentru Insider Mark Zaid, un avocat al familiei lui Sicknic.

Actiunea in instanta urmareste obtinerea a cel putin 10.000.000 de dolari in cu titlu de daune de la fiecare parat. Orice suma de bani primita in urma procesului va fi donata in scopuri caritabile, a precizat Zaid.

„Desi procesele civile, prin natura lor, sunt pentru remedii monetare, asta nu inseamna ca acesta este obiectivul final”, a declarat Zaid pentru Insider. „Prin urmare, atunci cand daunele vor fi obtinute de familia ofiterului Sicknick, vor fi donate in scopuri caritabile.”

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

53 de minute ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

7 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

7 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

5 ore ago