externe

Fara iarba, doar bere: Landul Bavaria interzice fumatul de canabis la Oktoberfest si in berarii

Puteti sa va imbatati la celebrul Oktoberfest, dar nu sa va drogati. Autoritatile din landul Bavaria vor interzice consumul de canabis la festivalurile publice, in berarii si chiar la Oktoberfest, cel mai popular festival al berii din lume, potrivit AP.

Autoritatile locale din Bavaria vor putea, de asemenea, sa interzica consumul de canabis in zonele publice, cum ar fi piscinele in aer liber si parcurile, a informat agentia germana de stiri dpa.

„Scopul nostru este sa limitam consumul de canabis in spatiile publice. Acest lucru este important pentru protectia sanatatii si mai ales pentru protejarea copiilor si a tinerilor”, a declarat ministrul bavarez al sanatatii Judith Gerlach.

Miscarea Bavariei vine dupa ce, la inceputul acestei luni, Germania a legalizat detinerea de cantitati mici de canabis pentru uz recreational.

Guvernul de stat condus de conservatori din Bavaria a fost deosebit de vocal in opozitia sa fata de legalizarea partiala a canabisului.

Noile reguli la nivel national au intrat in vigoare la 1 aprilie, legalizand detinerea de catre adulti a pana la 25 de grame de marijuana in scopuri recreative si permitand indivizilor sa creasca pana la trei plante pentru uzul lor personal.

O a doua parte a legislatiei, conform careia rezidentilor germani cu varsta de 18 ani si peste li se va permite sa se alature cluburilor nonprofit de cultivare a canabisului de la care pot cumpara marijuana, intra in vigoare la 1 iulie.

In interpretarea sa stricta a legii canabisului, guvernul din Bavaria doreste, de asemenea, sa interzica fumatul canabisului in camerele destinate fumatorilor si in zonele pentru fumat, cum ar fi zonele exterioare ale restaurantelor si cafenelelor.

Interdictia se va extinde si la incalzirea si vaporizarea canabisului si a produselor din canabis, a anuntat dpa.

Guvernul din Bavaria sustine ca interzicerea consumului de iarba la festivalurile publice, inclusiv Oktoberfest, este necesara deoarece consumatorii nu au voie sa fumeze canabis in apropierea minorilor, iar copiii si tinerii sunt prezenti in mod regulat acolo.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

5 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

6 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

6 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

6 ore ago